Geschillencommissie : 1 wedstrijd schorsing voor Michel Preud’homme

© BELGA
Redactie KW

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft Michel Preud’homme dinsdag een effectieve schorsing van één wedstrijd en een boete van 300 euro opgelegd.

De trainer van Club Brugge wordt gestraft voor zijn houding tegenover de wedstrijdleiding, afgelopen zondag in de wedstrijd op verplaatsing bij Kortrijk (4-1). Club Brugge aanvaardt de sanctie. Preud’homme mag van 24 tot en met 30 oktober niet in de neutrale zone komen en mist zo de wedstrijd tegen Genk (27/10). Het bondsparket had maandag een minnelijke schikking van één wedstrijd voorgesteld, maar had die dinsdag verhoogd naar twee wedstrijden nadat Preud’homme in beroep gegaan was.

“Misplaatste handgebaren”

“Uit het scheidsrechtersverslag en de televisiebeelden blijkt dat Preud’homme naar aanleiding van een strafschop in de 92e minuut en de uitsluiting van speler Engels het noodzakelijk vond het speelveld twee tot drie meter te betreden om met misplaatste handgebaren zijn ongenoegen te laten blijken. Daaruit blijkt ook dat hij niet onmiddellijk gevolg gaf aan het bevel tot uitsluiting”, verduidelijkte de Geschillencommissie het verdict. “Van een trainer met een voorbeeldfunctie mag toch verwacht worden dat hij zich schikt naar de beslissingen van de scheidsrechter, ook al kunnen deze betwistbaar zijn. Het met passie coachen van een ploeg neemt niet weg dat men binnen de grenzen van de welvoeglijkheid dient te blijven. Met zijn handelwijze kan hij spelers en publiek ophitsen.”

Strafrechtelijk verleden

“We stellen ook vast dat Preud’homme over een goedgevuld strafrechtelijk verleden beschikt binnen de KBVB en kennelijk geen lering trekt uit de vorige disciplinaire veroordelingen en minnelijke schikkingen.”

(BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.