Geen Taupin Rochelais op Waregem Koerse, wel huldiging voor de viervoudige winnaar

Taupin Rochelais zal dinsdag de grote afwezige zijn op Waregem koerse. Het grijze prijspaard van de Franse trainer Patrice Quinton kon voor de vijfde keer op rij de ING Grote Steeplechase winnen, maar is niet 100 procent topfit.

Niet de jockey, maar wel de grijze Taupin Rochelais was de afgelopen jaren de ster van Waregem Koerse. © JE

Eerderhad Quinton al laten weten dat hij geen risico’s zou nemen met Taupin Rochelais. ‘Als het paard 100 procent is, gaat hij lopen. Hij gaat om te winnen. Als hij niet kan winnen, vertrekt hij niet.‘ Nu is beslist dat het paard niet klaar is voor de winst. “Taupin Rochelais is niet helemaal in topvorm, waardoor hij dinsdag niet in optimale omstandigheden van start zou kunnen gaan. Maar hij komt toch mee en zal een moment van huldiging krijgen voor zijn prachtige prestaties die hij vier keer na elkaar heeft neergezet in de Grote Steeple”, klinkt het bij het team.

De afzegging van Rochelais is een bittere pil voor zijn trainer. Hij was de afgelopen vier jaar al goed voor 455.464 euro aan prijzengeld in Waregem. Toch heeft Quinton een plan B. De trainer traint in Normandië, bij de Mont-Saint-Michel, nog verschillende andere prijspaarden. In de plaats van Taupin Rochelais brengt hij nu Calisco naar voren als mogelijke winnaar. Het bruine ros werd twee jaar terug nog tweede in Waregem, achter… Taupin Rochelais. Nu wordt hij klaargestoomd om zelf te winnen.

Wel huldiging

Toch is er een huldiging voorzien voor het iconisch Waregem Koerse-paard: “Taupin Rochelais loopt niet mee in de Grote Steeple Chase van Vlaanderen, maar komt wel mee op bezoek. Een huldiging op de hippodroom voor zijn topprestaties is gepland”, laat de organisatie weten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.