Geen Special Olympics voor de atleten van De Lovie

De deelnemers aan Special Olympics De Lovie werden vorig jaar ontvangen op het stadhuis. © MD
Redactie KW

De 38ste editie van Special Olympics Belgium moest omwille van Covid-19 geannuleerd worden. De gezondheid van de 3.400 atleten, 1.200 coaches en 2.000 vrijwilligers mocht niet in gevaar gebracht worden.

De Lovie vzw neemt al sinds de opstart deel aan de Spelen die telkens tijdens het verlengde weekend van Hemelvaart plaatsvinden. Antwerpen zou gaststad zijn van de Nationale Spelen 2020.

“Onze ploeg telt 23 atleten met een mentale beperking, zes coaches en enkele vrijwilligers. De disciplines waar we aan deelnemen zijn: badminton, atletiek, zwemmen en ritmisch gymnastiek. De Spelen zijn een vaste waarde in het hart van velen. Het is een sportfeest waar we elk jaar reikhalzend naar uitkijken, en maanden voor trainen. De ontgoocheling is dan ook groot dat ze dit jaar niet doorgaan”, aldus communicatieverantwoordelijke Birgit Provoost van De Lovie vzw.

“Om onze atleten en hun supporters een hart onder de riem te steken, hebben de coaches een filmpje gemaakt als pleister op de wonde”, zegt Carine Ostyn van de sportploegen. (AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier