Frederik Van Lierde en Charlotte Leys winnen de West-Vlaamse Sportprijzen

Redactie KW

Woensdagavond werden de West-Vlaamse Sportprijzen uitgereikt in het Concertgebouw in Brugge. Dat triatleet Frederik Van Lierde zegevierde, was verwacht. Bij de dames was het spannender. Volleybalster Charlotte Leys haalde het daar, onder meer voor Delfine Persoon. Knack Roeselare werd verkozen tot Ploeg van het Jaar.

In totaal werd er in acht categorieën een laureaat gekozen. Frederik Van Lierde en Charlotte Leys zijn dus Sportman en Sportvrouw 2013 in onze provincie. Knack Roeselare, won vorig jaar de titel en de beker, goed voor de trofee van Sportploeg van het Jaar.

De andere laureaten waren zwemmer Sven Decaesstecker als beste ‘Sporter met een beperking’, wielrenner Igor Decraene als ‘Beloftevolle jongere’ en Jore Van den Berghe en Tim Sibiet (skeeleren) als ‘Beoefenaars minder bekende sport’.

Marc Decraemer (skeeleren) ontving de trofee van ‘Sportverdienste’ voor zijn loopbaan in en rond de sport. Tennisser Xavier Malisse viel in de prijzen omwille van zijn voorbije carrière.

Het Sportmoment van het Jaar, verkozen door onze lezers, ging naar Frederik Van Lierde. Zij overwinning van in Hawaï bleek best op het netvlies bewaard.

(WVS)

Lees meer in Sport West van Krant van West-Vlaanderen

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.