Freddy Loix wint de Omloop van Vlaanderen en is Belgisch kampioen

Freddy Loix schreef zaterdagavond met groot overwicht de 54ste Omloop van Vlaanderen op zijn naam en is meteen ook zeker van de Belgische titel.

© BELGA

Loix, die als grote favoriet aan de Omloop van Vlaanderen begon, domineerde de wedstrijd van start tot aankomst. Aan de zijde van co-piloot Freddy Miclotte had de Limburger met de Ford Focus WRC 08 zaterdagavond aan de aankomst 1 minuut en 21 seconden voorsprong op Dennis Kuipers en Robin Buysmans (Ford Fiesta RS WRC), die ook al bij al weinig moeite ondervonden om hun tweede plaats veilig te stellen. Vincent Verschueren en Bjorn Caesemaeker eindigden met hun Volkswagen Polo S2000 op de derde plaats. Debackere-Cokelaere en Claerhout-Vandeputte vervolledigen de top vijf. Patrick Snijers, die een tijdje op weg leek naar de derde plaats, werd zaterdag uit de wedstrijd genomen nadat hij een tijdscontrole gemist had op de tweede klassementsproef in Hooglede.

Voor Freddy Loix betekent deze overwinning meteen ook zekerheid omtrent de Belgische titel, die hij voor het eerst in zijn carrière verovert. ‘Fast Freddy’ won tot nog toe alle BK-manches en is met nog twee wedstrijden voor de boeg niet meer bij te halen door de concurrentie.

Lietaer wint historicrally

Bij de historics verliep het een stuk spannender. Het werd een secondenstrijd tussen Paul Lietaer-Jurgen Geldof en Wouter Lievens-Nico Hoflack. Uiteindelijk haalde ‘De Snor’ uit Zwevegem het toch met ruim dertig seconden verschil.

(KPL)

Freddy Loix wint de Omloop van Vlaanderen en is Belgisch kampioen

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.