Fred Deburghgraeve : “In hele carrière evenveel verdiend als Kevin De Bruyne op 2 dagen”

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

Ook de Olympisch kampioen zag in de kranten voorbijkomen wat de Rode Duivel in Engeland zal verdienen en net als zovele anderen fronste hij eens de wenkbrauwen.

Afgelopen weekend werd de transfer waar de voorbije weken zoveel rond te doen was concreet : Kevin De Bruyne verlaat het Duitse Wolfsburg en trekt naar Manchester City, waar hij aan de zijde van Vincent Kompany zal voetballen. Prijskaartje? Ruw geschat 74 miljoen euro. Zelf zal De Bruyne in Manchester zo’n 16 miljoen euro per jaar verdienen, plus winstpremies en sponsorcontracten uiteraard.

Het zijn hallucinante cijfers die iedereen doen duizelen, en zeker ook andere (ex-)sporters. Een daarvan is voormalig zwemmer en Olympisch kampioen Fred Deburghgraeve. Fredje Raketje won in 1996 de 100 meter schoolslag op de spelen van Atlanta en bracht daarmee het hele land in euforie. Hij werd als een held onthaald, maar rijk werd hij er niet van. “Ik heb na belastingen 12.500 euro verdiend aan mijn gouden medaille”, zegt Deburghgraeve.

“Soms durft ne mens al eens te rekenen”, zette Fred Deburghgraeve dinsdag op zijn Facebookpagina. “Kevin De Bruyne verdient straks bij City iedere halve dag dezelfde premie als ik om Olympisch kampioen te worden. Op 2 dagen verdient hij zowat even veel als ik tijdens mijn hele carrière…”

Het leverde Deburghgraeve een stroom aan reacties op, vooral van mensen die de ex-atleet bijtreden en hem een hart onder de riem steken. Hier en daar is zowaar enige nuance te bespeuren, al reageren enkele mensen ook zuur en vinden sommigen dat Fredje gewoon jaloers is op andermans succes. “Ik heb geen enkel probleem met wat Kevin verdient”, reageert de ex-zwemmer daarop. “Ik vond het gewoon een leuk vergelijk.”

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier