Francky Dury lijdt eerste nederlaag sinds terugkeer naar SV Zulte Waregem

© BELGA

SV Zulte Waregem weet opnieuw wat verliezen is. Op bezoek bij Lierse SK werd met 2-1 verloren. Het winnende doelpunt viel pas in de slotminuut.

De eerste helft op het Lisp werd er één om snel te vergeten. Beide ploegen kwamen wel met aanvallende intenties aan de aftrap, maar onder andere door de slechte staat van het veld werden er nauwelijks kansen gecreëerd. In de tweede helft kregen de toeschouwers wel waar voor hun geld. Na een kwartier opende Milos Maric vanuit de tweede lijn de score voor de thuisploeg. De bezoekers gingen na die treffer op zoek naar de gelijkmaker en die viel tien minuten later. Na een knappe actie tussen Mbaye Leye en Davy de Fauw knalde die laatstgenoemde de bal voorbije doelman Eji Kawashima.

Na die gelijkmaker was SV Zulte Waregem de betere ploeg, maar de ingevallen Chevalier, Leye, Delaplace en Berrier konden de Lierse doelman niet meer verschalken. Wanneer iedereen zich verzoend had met een gelijkspel, beging Karel D’Haene een strafschopovertreding op Maric. De Serviër zette zelf de strafschop om. Voor Francky Dury was het meteen zijn eerste nederlaag sinds zijn terugkeer het Regenboogstadion.