Focus & WTV starten nieuw seizoen Code Roth

Redactie KW

Ook dit jaar begeleidt Luc Van Lierde acht sportievelingen naar de volledige triatlon van Roth op 8 juli. Hun lotgevallen zijn vanaf 3 juni te zien op Focus en WTV in Code Roth. De eerste editie was een succes, want alle deelnemers haalden de finish na 3,8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42 km lopen. De nieuwe Code Roth werd gisteren voorgesteld in aanwezigheid van de peter van het project, Frederik Van Lierde.

Net zoals in het eerste seizoen nemen acht moedigen de triatlonhandschoen op. Luc Van Lierde is opnieuw de begeleider van de triatleten. Via stages in Calpe, Lanzarote en de Ardèche, en wedstrijden in Lanzarote, Leuven en Brugge wil hij de acht klaarstomen voor de volledige triatlon in Roth. “De groep is zeker anders. Iedere atleet is uniek, heeft zijn karakter, zijn gaven, zijn capaciteiten. Ik heb de indruk dat we ietsje beter zitten wat fysische mogelijkheden betreft, maar dat zou wel eens verkeerd kunnen uitdraaien. Het is en blijft een gigantische uitdaging, en er zijn zoveel factoren die meespelen”, zegt Van Lierde.

Lat ligt hoog

De acht zitten allemaal voor op schema en hebben al redelijk wat kilometers in de benen. Dat maakt het voor hem gemakkelijker. “Maar aan de andere kant wil dat ook zeggen dat het mensen zijn die te hard zouden gaan, te intensief zouden trainen. Zij leggen de lat, vorig jaar hebben de meesten de lat niet gelegd, aankomen was voldoende. Nu hebben de meesten al tijden vooropgesteld. Dat is gevaarlijk voor overtraining en letsels”, meent hij. Frederik Van Lierde is peter van het project. Zelf begint hij zijn seizoen in Abu Dhabi, het uiteindelijke doel is Hawaii.

Focus & WTV starten nieuw seizoen Code Roth

Bekijk hier de reportage

(J.S./A.D.)

Meer vanavond op WTV en Focus vanaf 18u00

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.