Flore Pottelancie (31) is de nieuwe sportcoördinatorvan Kortemark: “Ik wil naar alle clubs luisteren”

Het leven van Flore Pottelancie staat in het teken van sport.© JDK
Het leven van Flore Pottelancie staat in het teken van sport.© JDK
Redactie KW

Flore Pottelancie is de nieuwe sportcoördinator van Kortemark. Het viel haar meteen op dat Kortemark een gemeente is met een degelijke sportinfrastructuur en ook heel wat sportieve mogelijkheden in de deelgemeenten. Nu is haar bureau nog in de Beuk, maar binnenkort verhuist ze naar het Centrum Vrije Tijd op de Brouwerijsite op de Markt.

“Ik werkte in een vorig leven op de sportdienst in De Haan”, aldus Flore (31), die afkomstig is uit Koekelare en nu in Oostende woont. “Ik ben bachelor lichamelijke opvoeding van opleiding en ben eigenlijk altijd al met sport bezig geweest. Als kind speelde ik al basketbal, maar daar ben ik sinds 2014 mee gestopt. Ik ben wel nog verschillende jeugdploegen en landelijke damesploegen blijven trainen, maar toen vond ik het plots tijd voor een break. We zien wel of het weer opnieuw begint te borrelen, maar momenteel wil ik me enkel focussen op de nieuwe job. Het is dus niet door de hele coronasituatie dat ik noodgedwongen moest stoppen, maar op een moment zit je in een verhaal van én, én, én … en dan wordt het wat teveel.

Ik wil nu alle sportclubs beter leren kennen

“Ik ben hier in Kortemark op 15 maart als sportcoördinator gestart”, vervolgt Flore. “Wees gerust, het is niet omdat de meeste competities grotendeels stilliggen, dat er niks te doen is op sportvlak. Momenteel moeten een aantal zaken qua infrastructuur op punt gezet worden, er is de 10.000 stappenclash, de sluiting van het zwembad komt eraan … Maar het is een andere manier van je inwerken in je nieuwe job. In 2020 was er niks, dus we moeten steeds gaan terugkijken naar 2019 als we iets willen vergelijken. Er is ook nog steeds telewerk en het blijft zoeken en proberen. Grote verwezenlijkingen, neen, die zijn niet aan mij besteed. Ik wil er gewoon voor iedereen zijn in de gemeente. Zorgen voor meerwaarde en een luisterend oor bieden aan alle sportclubs. Maar eerst moet ik al die sportclubs ook nog wat beter leren kennen.”

Ideeën delen

“Binnenkort mag ik mijn bureau achterin de kleedkamers in cc De Beuk vaarwel zeggen, om me te installeren in het Centrum Vrije Tijd op de Brouwerijsite. Je zou kunnen zeggen dat een sportcoördinator beter in de sporthal zou zitten, zoals in zoveel gemeenten, maar dan zit je weer alleen op een eiland. Met het team Vrije tijd kunnen we op deze manier samen onze ideeën delen. Je staat er ook niet alleen voor. Over de sportgebouwen in de gemeente mogen we zeker niet klagen. Er is voldoende voorhanden, ook in elke deelgemeente. De komst van de nieuwe mattenzaal naast oc De Kouter zal alvast een sportieve meerwaarde blijken in de toekomst”, besluit de kersverse sportcoördinator. (Jeffrey Dael)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.