Flandria Boxing Oostende is blij opnieuw aan de slag te kunnen

Flandria Boksing Oostende trainde maandag voor het eerst in openlucht. Links herkennen we de trainer en rechts staat Elouise. © jro
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Ook voor de sportclubs kwam er maandag een welgekomen versoepeling. De Nationale Veiligheidsraad laat in deze fase toe dat sporttrainingen en -lessen in openlucht en in clubverband mogen hervatten.

Naast de geldende maatregelen moeten de sportclubs ook voldoen aan een aantal specifieke voorwaarden. Bij Flandria Boxing Oostende zijn ze blij met de heropstart. “We mogen met maximum 20 mensen trainen en er mag ook geen fysiek contact zijn met elkaar”, vertelt trainer Eddy Vandenhouwele. “Onze leden zaten bijna twee maanden binnen en zijn blij met de versoepeling. “Het mooie weer zorgt ervoor dat we met alle plezier buiten trainen, uiteraard op ruime afstand van elkaar. Het groepsgevoel is erg belangrijk en dat moesten we door corona even aan de kant schuiven. In juli zouden we normaal een maand sluiten, maar dit jaar gaan we gewoon door. We zijn lang genoeg gesloten geweest.”

Passie

Ook Elouise Pauwels (18) uit Leffinge, het enige vrouwelijk lid van de boksclub, is blij met de heropstart van de trainingen. “Ik heb tot mijn 17 jaar gedanst”, zegt ze. “Vorig jaar in september ben ik beginnen boksen en het bevalt me wel. Ik koos voor boks om mijn agressie wat te uiten, maar het werd ondertussen mijn passie. Ik kon wel thuis wat trainen, maar dat is toch anders. Of boksen geen mannensport is? Bewijst Delfine Persoon niet het tegendeel (lacht)?”

Welzijn

Schepen van Sport, Bart Plasschaert (CD&V), is blij dat de sportclubs eindelijk terug kunnen opstarten. “Niet alleen de boks, maar ook voetbal, basketbal, turnen, enzovoort starten terug op. Sportclubs dragen in belangrijke mate bij tot het welzijn van de bevolking. Als schepen van sport ben ik heel tevreden dat de sportclubs stapsgewijs terug kunnen opstarten na 2 maand van sociale en sportieve lock-down. Voor vele mensen is sport hun belangrijkste uitlatingsklep. Opnieuw je sport in groep kunnen beleven zorgt voor een mentale en fysieke gezondheid bij de sporter zelf. Voor indoor sporten zal waarschijnlijk moeten gewacht worden tot 8 juni. Met de sportdienst proberen we echter (via reservering) die sporten ook toegang te geven tot de openlucht sportvelden op de Schorre en hier in het sportcentrum”, aldus de schepen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.