Flanders Classics, met ondermeer Gent-Wevelgem, krijgt subsidies

Redactie KW

Het initiatief van Woestijnvis-baas Wouter Vandenhaute om zes Vlaamse voorjaarswedstrijden te bundelen onder de koepel ‘Flanders Classics’ krijgt 250.000 euro aan Vlaamse subsidies. Dat blijkt uit een vraag van sp.a-parlementslid Caroline Gennez aan minister van Sport Philippe Muyters. Door die overkoepeling moest ondermeer Gent-Wevelgem van datum verschuiven.

De Vlaamse wielerkalender ziet er dit jaar een beetje anders uit. Zo werd de Brabantse Pijl verplaatst richting Waalse klassiekers -waar het qua profiel meer bij past. Gent- Wevelgem wordt de ProTour-brug tussen Milaan-Sanremo en de Ronde. Die verschuivingen zijn te danken aan Flanders Classics, de koepel die de Omloop Het Nieuwsblad, Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, de Ronde van Vlaanderen, de Scheldeprijs en de Brabantse Pijl organiseert.

Volgens minister Muyters is er in totaal 250.000 euro aan Vlaamse steun voorzien voor Flanders Classics. Daarvan gaat het grootste deel, 142.000 euro, naar de Ronde van Vlaanderen. Daarnaast gaat er 33.000 euro naar de vijf resterende wedstrijden en is er ook vanuit de DAR (Dienst voor Algemeen Regeringsbeleid) 75.000 euro voorzien voor zogenaamd “beleidsdomein overstijgende projecten en evenementen die de uitstraling van Vlaanderen bevorderen”.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier