https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Enzo Ide behaalt zijn beste resultaat in het World RX

Enzo Ide werd met zijn Audi vierde in Zweden. © Tom Banks TB
Redactie KW

In de rallycross gaat het steeds beter met autocoureur Enzo Ide uit Zwevezele. In het tweede weekend van zijn eerste volledige World RX-campagne liet de 30-jarige West-Vlaming mooie dingen zien.

Tijdens de tweede meeting van het WK Rallycross in het Zweedse Höljes zette Enzo Ide zijn inspanningen om in een mooi resultaat. De Belgische rijder van EKS JC eindigde met zijn Audi derde in de halve finale, ondanks een lekke band. In de finale haalde Ide bij de finish zijn tactiek boven en eindigde zo als vierde, op anderhalve seconde van de derde plaats.

Met dank aan team

“Het was leuk om weer in Höljes te rijden en ik ben echt heel blij met het resultaat”, laat Ide vanuit Zweden weten. “Het weekend kende nog wat goede en minder goede momenten, maar EKS JC heeft goed werk geleverd door de auto te krijgen waar ik hem hebben wil. Ik ben erg dankbaar om met dit team te kunnen werken, een team dat me constant helpt om goed in de auto te zitten, me te laten groeien en progressie te maken.”

Na de halve finale had Ide toch wat gemengde gevoelen. Hij vond het rot dat zijn teamgenoot Johan Kristoffersson twee keer lek reed en hierdoor de leiding verloor. “Op dat moment kon ik, ondanks een lekke band, een eerste keer de finale halen. Ik koos in de race ervoor een goed tempo aan te houden en plaatsen goed te maken. Ik verloor even de focus, maar mijn spotter zette mij weer op het juiste pad en het resultaat dat volgde, was goed.”

Goede rondetijden

“Ik heb een aantal goede rondetijden neergezet en ben vierde geworden, voor twee zeer snelle rijders en dat voelt heel goed aan”, besluit de West-Vlaming. Timmy Hansen won in zijn land, voor zijn broer Kevin Hansen. De Nederlander Kevin Abbring finishte als derde.

Begin september zien we Enzo Ide weer aan het werk tijdens het WK Rallycross. Er is dan een manche in het Franse Lohéac. Daarna is hij onder andere op 9 en 10 oktober in Spa- Francorchamps. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.