Efficiënt Cercle Brugge wint stadsderby, nul op negen voor Club

© BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge kroonde zich donderdagavond tot ploeg van ‘t stad. Het team van Lorenzo Staelens won met 2-0 van Club.

In vergelijking met de thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen Racing Genk voerde Clubtrainer Michel Preud’homme maar liefst vijf wijzigingen door in zijn ploeg. Oscar Duarte, Tom Høgli, Victor Vazquez, Tom De Sutter en Waldemar Sobota kwamen in de basis ten nadele van Brandon Mechele, Laurens De Bock, Jesper Jørgensen, Eidur Gudjohnsen en Lior Refaelov. Bij Cercle slechts één wijziging: de geschorste Gregory Mertens werd vervangen door Thibault Van Acker. Club begon wervelend aan de wedstrijd en kreeg in de eerste tien minuten drie reuzenkansen. Tom De Sutter en Waldemar Sobota raakten echter niet voorbij Cercledoelman Joris Delle.

Stephen Buyl scoort

Club domineerde wel in de eerste twintig minuten, maar het was Cercle dat tegen de gang van het spel in op voorsprong kwam. Michael Uchebo ging op rechts vlot voorbij Vadis Odjidja, de voorzet van de Cerclespits kon onvoldoende weggewerkt worden door Thomas Meunier en Stephen Buyl profiteerde door zijn eerste competitiedoelpunt voor Cercle te scoren. Club ging daarna wel op zoek naar de gelijkmaker, maar De Sutter en Lestienne faalden andermaal in de afwerking. Op slag van rust werd blauw-zwart nog tot tien herleid na een domme rode kaart voor Victor Vazquez. De Spanjaard trapte na op Kristof D’Haene en mocht terecht gaan douchen.

Michel Preud’homme voerde aan de rust één wissel door. Laurens De Bock kwam in de plaats van Tom Høgli. Club probeerde wel op zoek te gaan naar de gelijkmaker, maar de beste kans in het openingskwartier was voor Michael Uchebo. De Cercleaanvaller stond moederziel alleen voor Mathew Ryan, maar zijn kopbal strandde op de binnenkant van de paal en daarna in de handen van de Clubdoelman. Opvallende beeld in de 61ste minuut. Bij Club werd ex-Cerclespeler Tom De Sutter vervangen door Eidur Gudjohnsen, een andere gewezen spits van groen-zwart. De IJslander kreeg enkele minuten na zijn invalbeurt al meteen een grote kans, maar zijn schot ging hoog over. Vijf minuten trapte ook Waldemar Sobota een soortgelijke kans over het doel van Joris Delle, die één van de absolute smaakmakers was bij de thuisploeg. Tien minuten voor affluiten stelde Junior Kabananga de zege veilig voor een efficiënt Cercle.

Nul op negen

Club blijft na de derbynederlaag achter met nul op negen en ziet Zulte Waregem over zich wippen naar de derde plaats. Racing Genk loopt drie punten uit, Standard heeft nu vier punten meer. Cercle wipt na een vijf op negen naar de elfde plaats en kan opnieuw iets rustiger ademhalen. Zondag krijgt Club een nieuwe herkansing thuis tegen Lokeren. Cercle maakt dan de verplaatsing naar Waasland-Beveren, dat donderdag nog een punt pakte op Standard.

(KPL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier