Dwars door Keiem prooi voor Sabine Dejaeghere en Karel Moerman

Een groot aantal lopers liepen over het parcours van Dwars door Keiem. © MG
Redactie KW

Ondanks de hitte kwamen zaterdagmiddag meer dan 300 lopers naar de start van de dertigste editie van Dwars door Keiem, de slotwedstrijd van het Runningcenter Criterium van het Houtland.

De jogging van 3,6km werd gewonnen door Laurence Opsomer en Eric Oyaert. Op de 10,5km heren trok het viertal Steven Broucke (Diksmuide), Patrick Jonckheere (Alveringem), Davy Acke (Aalter) en Karel Moerman (Diksmuide) in de aanval. Moerman voerde de forcing in de tweede ronde. Alleen Jonckheere kon een ronde volgen, maar Moerman liep in de laatste kilometer solo naar de zege, voor Jonckheere, Acke en Steven Broucke, de eindwinnaar van het criterium 2019 bij de seniores. Andere eindwinnaars van het criterium zijn Bjorn Pollentier (V1-Veurne)), Alain Geerts (V2-Impe) en Noël Desender (V3-Koekelare).

Bij de dames streden Josephine Rondelez (Brugge) en veterane Sabine Dejaeghere om de zege. Sabine, de zus van Veerle, won met honderd meter voorsprong op de jonge Rondelez.

Eindwinnares bij de seniores dames is Mieke Depuydt (Kortemark), die nog net over Marlies Roegiers sprong. Andere eindwinnaars bij de dames zijn Hilde Hindryckx (V1-Roeselare), Sabine Dejaeghere (V2-Ardooie) en Brigitte Crefcoeur (V3-De Haan). (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier