Driedaagse van West-Vlaanderen: Weylandt wint in Ichtegem, Hoogerland eindwinnaar

Redactie KW

Wouter Weylandt (Quick.Step) heeft zondag in Ichtegem de derde en laatste etappe in de Driedaagse van West-Vlaanderen gewonnen. Hij haalde het na 185,7 km in een massaspurt voor de Italiaan Danilo Napolitano en Roy Sentjens.

De Nederlander Johnny Hoogerland (Vacansoleil) is de eindwinnaar. Zijn eerste plaats kwam in de slotrit niet meer in gevaar.

Ondanks de hevige wind kregen we van bij de start een spervuur van uitvalspogingen. De Vacansoleilploeg controleerde evenwel rustig de wedstrijd. Ook de beklimming van de Kemmelberg, de laatste helling van de dag, bracht geen afscheiding.

Bij het ingaan van de vier plaatselijke ronden, van elk tien kilometer, zonderden negen renners zich af van het peloton. Dat waren Wouter Weylandt, Geert Verheyen, Roy Sentjens, James Vanlandschoot, Niko Eeckhout, de Duitser Paul Voss, de Nederlandse leider Johnny Hoogerland en zijn landgenoten Addy Engels en Thomas Berkhout. Uit deze kopgroep sprongen op 35 kilometer van de eindmeet Geert Verheyen, Addy Engels en Thomas Berkhout weg. Zij sprokkelden bij het ingaan van de derde laatste ronde een halve minuut voorsprong op hun vorige metgezellen en 1:02 op het verbrokkelde peloton.

Uiteindelijk zouden 44 renners de finale kleuren en het uitmaken in de sprint wie de slotetappe zou winnen, al probeerde Addy Engels nog met een late uitval weg te glippen. Wouter Weylandt positioneerde zich op 300 meter van de finish op kop van de groep en kon iedereen achter zich houden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.