Driedaagse De Panne-Koksijde: André Greipel slaat dubbelslag in openingsrit

Redactie KW

André Greipel heeft dinsdag de eerste rit van de Driedaagse De Panne-Koksijde (2.BC), met start in Middelkerke en aankomst in Zottegem na 194 kilometer, gewonnen. Greipel kon nog net een massasprint ontlopen samen met de Nederlander Lieuwe Westra, de Kazach Dmitriy Muravyev en de Rus Vladimir Gusev. De Duitser is meteen de eerste leider.

Na goed 73 kilometer wedstrijd kregen we een eerste serieuze uitval. De achtkoppige groep bestond uit Jens Debusschere, Laurens De Vreese, Jelle Wallays, Bert De Backer, de Let Aleksejs Saramotins, de Nederlander Pim Lighthart en de Fransen Sébastien Turgot en Mickaël Delage. De vluchters mochten de eerste van twee plaatselijke ronden, van elk 44 kilometer, in Zottegem aansnijden met een voorsprong van om en bij de twee minuten.

Lang duurde hun escapade niet meer. Bij het ingaan van de laatste ronde had de kopgroep, ondertussen 11 man sterk, 0:20 voorsprong op het duo Gert Steegmans met de Nederlander Lieuwe Westra. Het peloton moest daar nog slechts 0:43 goed maken.

Na goed 150 kilometer vervoegden ook Steegmans en Westra de leidersgroep. Met nog 23 kilometer voor de boeg versnelde het viertal André Greipel, Lieuwe Westra, Dmitriy Muravyev en Vladimir Gusev. Het peloton hield het leidende kwartet constant in het vizier.

Toch slaagden zij erin nipt uit hun greep te blijven. In de sprint was André Greipel duidelijk de betere. Hij mag door die zege woensdag meteen starten in de witte leiderstrui.

(Belga/BS)

U krijgt een ritverslag in het journaal van FOCUS-WTV, vanaf 18 uur

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier