Drie vriendinnen richten een roller derbyclub in Brugge op

Redactie KW

Binnenkort kan je in Brugge de kneepjes van roller derby, de spectaculaire en steeds populair wordende rolschaatssport, aanleren. Drie vriendinnen zijn volop bezig met een Brugse club aan het uitbouwen.

De club zelf staat wel nog in zijn kinderschoenen. “We hebben nu een bestuur, dat bestaat uit Ine Carré, Nele Vandenabeele en ikzelf, en in februari – het is nu immers examenperiode – zullen we enkele versnellingen hoger schakelen”, vertelt initiatiefneemster Inès Vanmarcke. “Dan gaan we op zoek naar een geschikte locatie en zullen we alle andere administratieve zaken regelen. Sponsors en een echte coach zijn ook nog welkom. We kennen wel de theorie van de sport, maar het zou aangenaam zijn als we iemand vinden die ons kan leiden in het sportieve. De hele organisatie en administratie van de club nemen wij op ons.”

Het Brugse club zal – na Antwerpen, Brussel, Charleroi, Gent, Luik, Namen en Menen – het achtste roller derbyteam van het land zijn.

Wie geïnteresseerd is om zich aan te sluiten bij het Brugse roller derbyteam of de jonge initiatiefneemsters wil helpen of sponsoren, kan contact opnemen via rollerderbybrugge@gmail.com.

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie Brugsch Handelsblad)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.