Drie Hermes-sportclubs slaan de handen in elkaar

Redactie KW

Drie afzonderlijke sportclubs uit Oostende dragen de naam Hermes en net die clubs komen nu als één blok naar buiten. Op 3 september is er een gezamenlijke clubvoorstelling van de basketclub, de atletiekclub en de volleyclub.Philippe Develter, voorzitter van de volleyclub, is de grote bezieler van het initiatief.

“Ik geef het toe, er ligt een persoonlijke reden aan de basis van het project”, lacht Philippe Develter. “Bij de drie Hermesclubs ben ik telkens persoonlijk betrokken. Uiteraard ben ik voorzitter van de volleyclub. Daarnaast speelt mijn zoon bij de basketclub van Hermes en ik volg het programma Start-to-Run van de atletiekclub… En zo kwam ik plots op het idee. Waarom werken wij eigenlijk niet samen ? We hebben toch al dezelfde naam… Tien jaar is er al eens een aanzet tot samenwerking geweest, maar verder dan een dure folder kwam men toen niet.”

Samenwerking op meerdere vlakken

“Nu werken we samen op meerdere vlakken. Op 3 september is er ten eerste een gezamenlijke clubvoorstelling. Iedere club krijgt er de kans om zich in een halfuur te presenteren aan het grote publiek. Enkel jongeren tonen hun kunstjes, met commentaar van een jeugdcoördinator. Daarna kan de voorzitter een woordje richten aan het hopelijk talrijk opgekomen publiek.” Maar daar stopt het niet. “Iedere club organiseert wel eens een mosselsouper, een nieuwjaarsreceptie… Het is ons doel om twee keer per jaar iets gemeenschappelijks te organiseren voor de leden van Hermes.”

Grote broer

Maar de hoofdbetrachting van de samenwerking ligt ergens anders. “Dat klopt”, geeft Philippe Develter toe. “We brengen opnieuw een folder uit die we willen verdelen over de kinderen van de tweede en derde kleuterklas. Als één blok willen we een beter tegengewicht vormen voor grote broer, of koning, voetbal en zo meer jongeren naar onze clubs piloteren.” …

(OV)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 27 augustus 2010

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.