Dopingproces in wielermilieu meteen weer uitgesteld

De correctionele rechtbank van Kortrijk heeft bij de start van een proces tegen negentien beklaagden uit het (amateur)wielermilieu de zaak meteen uitgesteld naar 9 november. Dat gebeurde op vraag van advocaat Sven Mary, die voor ex-wielerprof Pierre Herrine optreedt.

Mary pleit momenteel een assisenzaak in Nijvel en vroeg uitstel omdat hij zelf in Kortrijk wil pleiten. Bij monde van advocaat Marijn Van Nooten kondigde hij wel aan dat hij aan de Kortrijkse rechter de verwijzing van de zaak naar een Franstalige rechtbank zal vragen.

In totaal staan negentien personen terecht voor inbreuken op de drugs- en dopingwetgeving. De voornaamste beklaagden zijn (ex-)wielrenners zoals Rik Coppens uit Roeselare, Pierre Herinne uit Fleurus en voormalig Belgisch kampioen Ludovic Capelle.

Zeven beklaagden, waaronder Pierre Herinne en Rik Coppens, waren zelf op de rechtbank

aanwezig. De rest liet zich door hun advocaat vertegenwoordigen. Omdat twaalf beklaagden Franstalig zijn, kondigde Marijn Van Nooten alvast aan dat Sven Mary op 9 november de verwijzing van de zaak naar een Franstalige rechtbank zal vragen.

(belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.