Didier Laureys is Tielts sportman van het jaar

We zien Caitlin Lievens, Didier Laureys en Ben De Weerdt. (Foto RDC)
Randy De Clercq

Tijdens de jaarlijkse Tieltse sportprijzen vielen ook Caitlin Lievens en Ben De Weerdt in de prijzen. Dit jaar was er geen sportvrouw van het jaar.

Elk jaar organiseert de stad Tielt in januari het gala ‘De Tieltse Sportprijzen’. Zoals de traditie het wil werd de sportman van het jaar in de bloemetjes gezet. Didier Laureys ging met de titel lopen. Didier werd dit jaar provinciaal kampioen atletiek op de 60, 100 en 200 meter, Vlaams kampioen op de 200 meter en hij haalde de halve finale 200 meter op het wereldkampioenschap in het Australische Perth. “Ik heb daar twee jaar naartoe geleefd en een volledig jaar op getraind, ik was dan ook trots met mijn plaats in de halve finale”, aldus Didier. Een prestatie die hem tot sportman van het jaar kroonde. “Daar ben ik ontzettend trots op, ik heb dan ook al heel veel moeten opofferen voor mijn sport. Ik ben blij dat ik zo’n erkenning krijg.”

Ook de beloftevolle jongeren werden gehuldigd. Tafeltennisser Ben De Weerdt (15) werd beloftevolle jongen en voetbalster Caitlin Lievens (11) beloftevolle meisje. Opvallend, dit jaar was er geen sportvrouw van het jaar. Sportploeg van het jaar werd damesploeg Tievolley Tielt. Ook onze eigen fotograaf Ronny Neirinck ten slotte werd in de bloemetjes gezet voor zijn jarenlange inzet voor de sportfotografie in de stad.

(RDC-foto RDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier