Volgend jaar rematch tussen Delfine Persoon en Katie Taylor?

Volgens Bob Logist, de Belgische ondervoorzitter van de prestigieuze boksbond WBC, komt er in april 2020 een rematch tussen Delfine Persoon en Katie Taylor. Logist sprak daarover afgelopen zaterdag met de Engelse bokspromotor Eddie Hearn. Dat melden onder meer de kranten De Standaard en Gazet van Antwerpen. In juni van dit jaar verloor Persoon op dubieuze wijze de wereldtitelkamp tegen de Ierse Taylor.

UPDATE - Ook Delfine Persoon plant klacht bij boksbond WBC

Delfine Persoon zal een klacht indienen bij de belangrijkste internationale boksbond, WBC. Eerder vandaag raakte bekend dat de Belgische boksbond in een brief aan de vier internationale federaties (WBC, WBO, WBA en IBF) de uitslag van het wereldtitelgevecht tussen Delfine Persoon en Katie Taylor aanvecht.

Katie Taylor zou "heel graag" nog eens tegen Delfine Persoon vechten

Delfine Persoon gelooft er niets van, maar Katie Taylor blijft er bij dat ze de West-Vlaamse absoluut een rematch wil gunnen. De 32-jarige Ierse verklaarde het zaterdag in New York al, meteen nadat ze Persoon in een kamp om de WBC-, WBA-, WBO- en IBF-titel bij de lichtgewichen op punten verslagen had, herhaalde het zondag en bevestigde het dinsdag bij haar terugkeer in Ierland nog eens.

Aangeslagen Delfine Persoon is opnieuw in het land

Ruim 24 uur na haar omstreden nederlaag in New York, heeft Delfine Persoon maandagmorgen voet aan de grond gezet in Zaventem. De West-Vlaamse, met zonnebril en pet op het hoofd, had het verlies tegen de Ierse Katie Taylor duidelijk nog niet verteerd.

'Bestolen' Delfine Persoon rekent niet op rematch

"Ik ben zeker tot een rematch bereid", verklaarde de Ierse Katie Taylor, nadat ze zaterdag in New York Delfine Persoon in een kamp om de WBC-, WBO-, WBA- en IBF-titels bij de lichtgewichten op punten verslagen had. Maar daar rekent Persoon niet op. "Voor mij mag het, maar ik denk niet dat ze dat risico zal lopen", reageerde de 34-jarige West-Vlaamse zondag voor de camera van VRT-journalist Björn Soenens.

Delfine Persoon bestolen: bestaat er geen VAR in de bokssport?

Een topavondje boksen. Dat moest het worden in Madison Square Garden. Delfine Persoon bokste in New York misschien wel de kamp van haar leven, maar botste op de limieten van de sport: de jury. Terwijl iedereen zag, bokskenner of complete leek, dat Delfine de bovenhand had in dit gevecht, won haar tegenstander - thuisvechter Katie Taylor - op punten. "Ik zou beschaamd zijn in haar plaats", klonk het bij de supporters in New York.

Videodagboek (9) - "Pesterijen maken mij alleen maar sterker"

Zaterdag 1 juni boks ik de kamp van mijn leven tegen Katie Taylor. In Madison Square Garden. In New York. Als ik win, ben ik undisputed wereldkampioen in alle grote wereldtitelbonden. Dit is mijn verhaal, de laatste rechte lijn naar New York. Deel 9.

"Delfine in vorm? 't Zit goed, als ze maar niet ziek wordt..."

Het zal door het uurverschil al zondagmorgen 2 juni zijn als Delfine Persoon de boksring in het iconische Madison Square Garden betreedt. Tegenstandster is de Ierse Katie Taylor. Nog ongeslagen en in het bezit van de titels bij drie wereldbonden. Delfine Persoon is zelf tienvoudig wereldkampioene en heeft de WBC-titel, de meest begeerde van allemaal, beet. Wie wint, schrijft sowieso boksgeschiedenis. Want de titels bij de vier verschillende bonden op je boks-cv mogen zetten, is weinigen gegeven.

Katie Taylor toont zich van smalste kant en doet Delfine Persoon naar ander hotel verhuizen

Troubles in New York dinsdag. Bokskampioene Delfine Persoon werd verplicht van hotel te veranderen. Op bevel van haar tegenstander Katie Taylor. Het mentale spelletje is al volop aan de gang. Maar Delfine trok het zich niet al te veel aan en... ging op restaurant de verjaardag van Filiep Tampere vieren. Ontdek hier trouwens de nieuwste aflevering van Delfines videodagboek.

Videodagboek (6) - New York, here I come

Zaterdag 1 juni boks ik de kamp van mijn leven tegen Katie Taylor. In Madison Square Garden. In New York. Als ik win, ben ik undisputed wereldkampioen in alle grote wereldtitelbonden. Dit is mijn verhaal, de laatste rechte lijn naar New York. Deel 6.

Familie De Coster staat als één blok achter bokskampioene

De entourage van Delfine Persoon kleurt heel erg vrouwelijk. Een van hen is Veerle Lanssens. De 50-jarige praatvaar uit Ruiselede bekommert zich om de paperassen van de boksclub. Ze is moeder van vier, een van haar dochters bokst en een andere is altijd present op de wedstrijden van Delfine. "Maar in New York niet, dan gaat mijn vriend Glenn mee met mij ma. Ze delen zelfs een kamer", lacht dochter Julie.

EXCLUSIEF - Videodagboek (4): lopen... véél lopen

Zaterdag 1 juni boks ik de kamp van mijn leven tegen Katie Taylor. In Madison Square Garden. In New York. Als ik win, ben ik undisputed wereldkampioen in alle grote wereldtitelbonden. Dit is mijn verhaal, de laatste rechte lijn naar New York. Deel 4.

EXCLUSIEF - Videodagboek (3): trip naar Duitsland

Zaterdag 1 juni boks ik de kamp van mijn leven tegen Katie Taylor. In Madison Square Garden. In New York. Als ik win, ben ik undisputed wereldkampioen in alle grote wereldtitelbonden. Dit is mijn verhaal, de laatste rechte lijn naar New York. Deel 3.