Degrendele en D’hoore pakken net naast medaille op slotavond

Nicky Degrendele. © belga
Redactie KW

Nicky Degrendele en Jolien D’hoore hebben zondagnacht de wereldbekermanche baanwielrennen in het Canadese Milton afgesloten met een vierde plaats in respectievelijk de keirin en het omnium.

Nicky Degrendele uit Varsenare slaagde er in de eerste en tweede ronde van het keirinonderdeel van Milton in om rechtstreeks door te stoten naar de grote finale, waarin ze dus strandde op een zucht van top drie. Winst was voor de Nederlandse Laurine van Riessen, die zaterdag ook al het sprintonderdeel won. De 23-jarige Degrendele is een voormalig wereldkampioene in de keirin en één van de belangrijkste kandidaten voor België voor een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio.

In het slotonderdeel van Milton, het omnium, kwam Jolien D’hoore slechts tien punten tekort voor een medaille. D’hoore finishte als derde in de afvalling en als zesde in de scratch, maar liet vooral punten vallen in de temporace (elfde) en de puntenkoers (zevende). Goud ging naar de Amerikaanse Jennifer Valente. De 29-jarige D’hoore, op de Spelen van Rio nog goed voor brons in het omnium, veroverde eerder deze week zilver in de ploegkoers en een vierde plaats in de ploegenachtervolging.

De wereldbekermanche in Milton was de laatste van dit seizoen. Van 26 februari tot 1 maart wordt het wereldkampioenschap baanwielrennen afgewerkt in het Duitse Berlijn, meteen ook de laatste belangrijke stop met het oog op kwalificatie voor Tokio. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier