“De VW Polo R5 is ongetwijfeld de beste auto die ik ooit heb bestuurd”

Redactie KW

De 55ste editie van de Renties Ypres Rally werd verreden in een verzengende hitte, maar toch waren de rallyfans weer massaal op post om de meest internationale wedstrijd van het Belgische rallyseizoen. Craig Breen, vooraf getipt als favoriet, bekroonde zijn eerste kennismaking met de Volkswagen Polo R5 met een klinkende zege, voor zijn vroegere teamgenoot Kevin Abbring en regerend Belgisch kampioen Kris Princen. Hun reacties op de winst van Breen lees je hier!

Zaterdag trotseerde Craig Breen de hitte om de Renties Ypres Rally voor de eerste keer op zijn naam te schrijven, nadat hij in 2015 als leider moest opgeven.

Ik hou van het parcours in Ieper en het is een internationaal befaamde wedstrijd die ik heel graag op mijn naam wilde schrijven,” vertelde de Ier die drie jaar de kleuren van Citroën verdedigde in het Wereldkampioenschap. “De VW Polo R5 is ongetwijfeld de beste auto die ik ooit heb bestuurd. De wagen gaf me meteen veel vertrouwen en hij stuurt heel precies in. Vorig weekend verloor ik met Manus Kelly een goede vriend in Donegal en het was een emotioneel weekend. We zijn in gedachten zeker bij zijn familie,” aldus een geëmotioneerde winnaar, die voor de vierde keer aan de start stond in Ieper. Craig Breen is helemaal klaar om in de Rally van Finland de kleuren te verdedigen van Hyundai Motorsport.

Kevin Abbring, de winnaar van 2017 en voor de eerste keer genavigeerd door Veronique Hostens (Kortrijk), was de ganse dag in strijd met Craig Breen, maar hij moest tevreden zijn met de tweede plaats op 45″70, nadat hij 25″ liet liggen op de allerlaatste proef. “De auto was perfect, maar ik maakte een klein foutje vrijdagavond en wellicht had ik toch een fractie minder ritme dan Craig. Om terug te komen, moest ik teveel risico’s nemen, maar ik wilde absoluut finishen.”

Kris Princen deed een prima zaak voor het Belgisch kampioenschap met een derde plaats: “Het was een zware en moeilijke wedstrijd. Ik heb wat tijd laten liggen toen ik vrijdagochtend wat tijd liet liggen door vibraties. Ik dacht lek te staan, maar de velg bleek krom te zijn. Voor het overige was de auto perfect, maar Craig en Kevin waren te sterk.”

Voor meer relevante informatie, zie ook Tweedehands VW Polo te koop

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.