De U12 van Mandel United: veel meer dan een jeugdploegje

© De U12 van Mandel United met boven v.l.n.r.: Oscar Verhamme, Lukas Devos, trainer Dimitri Van Troyen, Jelle Dewulf, Milan Vercr
Redactie KW

De U12 van Mandel United is ongetwijfeld de warmste ploeg van het land. Naast de wekelijkse trainingen en wedstrijden organiseert de bende van trainer Dimitri Van Troyen tal van andere activiteiten en wordt er geld ingezameld voor het goede doel. Om het seizoen af te sluiten trok men met een heuse partybus naar het laatste tornooi van het seizoen.

De U12 van Mandel United zijn veel meer zijn zomaar een gewoon jeugdploegje. Naast het voetbal zetten de spelertjes zich in voor verschillende goede doelen. Zo waren ze het afgelopen seizoen ook te zien in De Warmste Week van Music4Life. Om naar hun laatste tornooi op het veld van KV Kortrijk te rijden, kregen zij van TVJO (Technisch Verantwoordelijke van de Jeugdopleiding, red.) Stijn Naessens en sponsor Lidl een partybus met een muziekbar, een playstation en fruit en drankjes aan boord.

“Wij trainers vergeten soms dat onze spelers naast kleine voetballers ook fantastische kinderen van 11 tot 12 jaar zijn met heel veel talenten”

“Wij trainers vergeten soms dat onze spelers naast kleine voetballers ook fantastische kinderen van 11 tot 12 jaar zijn met heel veel talenten”, legt trainer Dimitri Van Troyen uit. “Ik wil hiermee kritische ouders duidelijk maken dat je ook sportieve evolutie kunt maken op een leuke manier.”

De spelers mochten 2.238 euro zelf gaan overhandigen bij Music4Life. (GF)
De spelers mochten 2.238 euro zelf gaan overhandigen bij Music4Life. (GF)

Zwerfvuilactie

“Met onze ploeg hebben we ons naast het voetbalspelletje ingezet voor meerdere goede doelen: we namen deel aan een loopwedstrijd waarbij de opbrengst wordt gebruikt in de strijd tegen muco, we zamelden 2.238 euro in voor Think Pink, kwamen in Music4Life, hebben kledij ingezameld voor tehuizen en voetbaltruitjes voor een voetbalschool in Tunesië. We namen ook deel aan de jaarlijkse Izegemse zwerfvuilactie.”

“We hebben kledij ingezameld voor tehuizen en voetbaltruitjes voor een voetbalschool in Tunesië”

De U12 van Mandel United: veel meer dan een jeugdploegje
© Dimitri Van Troyen zamelde met zijn ploeg onder meer geld in voor Think Pink. (GF)

“Ontspanning vonden we dan weer in badminton, bowling, schaatsen, zwemmen en het organiseren van een spelletjesavond en een teamdag met voetbalspelletjes”, vervolgt trainer Dimitri. “We maakten ook een vriendenboekje en filmpjes om onze ouders te bedanken en aten samen pannenkoeken en spaghetti. En er waren natuurlijk onze trainingen met diverse thema’s: de Rode Duivels, carnaval, Halloween – met hapjes en pompoensoep – een WK-training en een training in het teken van valentijn.”

“We namen ook deel aan de Garrincha Cup en we kregen het bezoek van enkele special guests. En naar jaarlijkse gewoonte sloten we het seizoen af met een topfeest. We hebben er een prachtig seizoen opzitten. Als je in de jongens hun hart zit en ze voelen zich goed, dan spelen ze bevrijder en zijn ze frisser in het hoofd“, aldus nog een tevreden trainer Dimitri Van Troyen.

(LDB)

Naamloos

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.