De Ronny’s is nieuwe ploeg in het RMV: “We hopen als nieuwkomer op een plaatsje in de middenmoot”

De Ronny’s met boven Tom Oosterlinck, Glenn Verlinde, Mathias Vanoverschelde en Kenny Vansteenkiste. Onder Pieter Cappelle, Pieter Pyfferoen en Arne Devisch. © foto JV
Redactie KW

Nieuwkomer in de hoogste afdeling van het Roeselaars Minivoetbal is het team van De Ronny’s. Na zestien jaar minivoetbalplezier mogen ze zich bewijzen op het hoogste niveau. We gingen op bezoek bij voorzitter en kapitein Mathias Vanoverschelde, die al de eerste punten mocht noteren.

“We zijn gestart met ons ploegje toen we ons hoger onderwijs aangevat hebben, en dat is intussen 16 jaar geleden. Sommigen onder ons speelden groot voetbal, maar dat was soms moeilijker te combineren met de studies, waardoor we nog een andere uitlaatklep zochten. De keuze voor het minivoetbal was vlug gemaakt, maar het vinden van een ploegnaam was een andere zaak.”

Andere lucht opsnuiven

Tussen pot en pint werd dan maar de naam De Ronny’s bedacht, alhoewel er nog nooit een Ronny in het team gespeeld heeft. “We zijn begonnen in de competitie in Aarsele, maar na acht jaar hielden we het daar voor bekeken. We speelden te veel tegen dezelfde teams en wilden eens andere lucht opsnuiven. We sloten ons aan bij het Roeselaarse minivoetbal, waar we in de laagste afdeling gestart zijn”, aldus Mathias.

“We werden twee jaar op rij kampioen en maakten als tweede ook de overstap naar de tweede afdeling, waar we heel lang speelden. Dit jaar kregen we de kans om te promoveren en we waagden de sprong, alhoewel we ons op onbekend terrein begeven.”

Door het vuur

De eerste wedstrijd werd zwaar verloren tegen Royal Samba Siwi HVC, een nieuw team waarvan sommigen zelfs in eerste klasse spelen. “Maar onze tweede wedstrijd wonnen we met 6-5 van Ide Automotive. We hopen op een plaatsje in de middenmoot.”

“Na de wedstrijd gaan we altijd nog eens naar ons stamcafé in Koolskamp waar de wedstrijd nog uitvoerig besproken wordt. Aangezien we studiegenoten zijn kan dat wel eens een beetje uitlopen. Intussen zijn de vrouwen van de spelers ook goede vriendinnen geworden, zodat we elkaar ook buiten het minivoetbal zien en we ook samen activiteiten doen. Zoals je ziet: we zitten met een hechte vriendengroep die voor elkaar door het vuur gaat op en naast het terrein.”

(JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier