Dames Waregem opnieuw in play-off-finale

Redactie KW

De dames van Waregem hebben zich geplaatst voor de finale van de playoffs. Waregem won overtuigend de beslissende partij tegen Namen met 75-45. Na een jaartje afwezigheid staat Waregem dus opnieuw in de playoff-finale. Tegenstander is de titelverdediger Sint-Katelijne Waver.

Waregem nam een vliegende start. Medvedeva zorgde met twee driepunters voor een 12-2 tussenstand. Maar net wanneer het een overrompeling leek te worden, kwam Namen beter in de partij. Via de Amerikaanse Gaither ging het naar 18-6 na het eerste kwart.

Vanaf dan kon Waregem stelstelmatig het tempo opdrijven. Na drie quarters stond al bijna een twintiger op het bord. 56-37. In het slotkwart liep de thuiploeg nog verder uit. Nele Deyaert was opnieuw één van de sterkhouders bij Waregem. In de slotminuten loopt het verschil nog op. 75-45 is de eindstand.

Waregem strijdt na een jaartje zonder prijs dus opnieuw mee op het hoofdtoneel. Tegenstander in de finale van de playoffs is titelverdediger Sint-Katelijne-Waver. Waregem heeft het thuisvoordeel, het mag dus wedstrijd twee en een eventuele wedstrijd drie in eigen huis spelen. De play-off-finale start op 17 april.

(LD)

Een verslag van de partij tegen Namen krijg je vanavond in het WTV nieuws vanaf 18 uur.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.