Laatste West-Vlaming gefinisht in Tokio: Koen Naert tiende op marathon

© (Foto Belga)
Olaf Verhaeghe

De Olympische Spelen zitten erop voor de West-Vlamingen. Hun prestaties? Die vind je hier terug!

Wat presteerden de West-Vlamingen op de Olympische Spelen?

Zondag 8 augustus

Koen Naert finishte in de marathon als tiende op de Olympische Spelen in Tokio. België pakte met Bashir Abdi een bronzen medaille, tot grote vreugde van Naert ook.

Zaterdag 7 augustus

Alexander Doom, Jonathan Sacoor, Dylan Borlée en Kevin Borlée zijn zaterdag als vierde geëindigd in de finale van de 4×400 meter in Tokio. Dat is precies hetzelfde resultaat als in Rio. De Belgen liepen wel een nieuw Belgisch record.

Vrijdag 6 augustus

Alexander Doom, Jonathan Sacoor, Dylan Borlée en Jonathan Borlée zijn vrijdag in 2:59.37 als derde geëindigd tijdens de tweede reeks van de 4×400 meter op de Olympische Spelen in Tokio. Dat volstond voor kwalificatie voor de finale, die zaterdag om 14.50 uur Belgische tijd wordt gelopen. Voor de Tornados is het hun vierde olympische finale op een rij.

Lotte Kopecky en Jolien D’hoore zijn vrijdag als tiende geëindigd in de ploegkoers op de Olympische Spelen in Tokio. De Belgische vrouwen reden een dramatische wedstrijd. Ze behaalden slechts twee puntjes, in de zevende sprint, en kwamen verder niet in de race voor. Kopecky en D’hoore vielen beiden een keer en liepen ook nog een verliesronde op. Een medaille zat er nooit in. Groot-Brittannië pakte het goud in de allereerste olympische ploegkoers bij de vrouwen. Het zilver ging naar Denemarken, het brons naar Rusland.

Donderdag 5 augustus

De Belgische hockeymannen zijn olympisch kampioen! De Red Lions versloegen donderdag in een zinderende finale van het olympische toernooi op de Spelen in Tokio Australië na shoot-outs met 3-2. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1. Doelman Vincent Vanasch was de held bij de Belgen. De Red Lions zullen hun olympische titel zaterdagnamiddag met hun supporters vieren in het centrum van Brussel. De gouden hockeymannen zullen op het dak van een open bus naar het Rogierplein worden gereden.

Woensdag 4 augustus

De Belgische nationale basketvrouwen hebben zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales op de Olympische Spelen in Tokio. De Belgian Cats verloren woensdag in de kwartfinales na een nagelbijter van thuisland Japan erg nipt met 86-85.

Dinsdag 3 augustus

Michael Obasuyi kon zich dinsdag op de Olympische Spelen in Tokio niet plaatsen voor de halve finales van de 110 meter horden. In de eerste van vijf reeksen kwam hij als zesde over de streep in 13.65.

Voor de eerste keer sinds 2000 (en Gella Vandecaveye) behaalt een West-Vlaming een olympische medaille, dat is nu al zeker. De Red Lions, met verdediger Arthur De Sloover uit Kortrijk, wonnen afgelopen nacht namelijk hun halve finale tegen India met 5-2. Daardoor zijn onze nationale hockeymannen al zeker van minstens zilver.

Maandag 2 augustus

De Belgian Cats hebben hun derde en laatste match in de groepsfase tegen China niet gewonnen. Ze verloren met 74-62. Toch komen Meesseman en co in pot één terecht voor de loting van de kwartfinale. Daardoor zullen ze al zeker Team USA ontwijken. Japan wordt nu de tegenstander. De kwartfinales vinden woensdag plaats.

Zondag 1 augustus

Emma Plasschaert is er niet in geslaagd een medaille te behalen in de Laser Radial-klasse. De Oostendse zeilster werkte een sterke Medal Race af, maar moest ondanks een tweede plaats vrede nemen met een plekje net naast het podium. Vierde dus, een ontgoocheling voor de wereldkampioene van 2018 die de voorbije week de weersomstandigheden net iets te vaak in haar nadeel had.

De Red Lions wonnen hun kwartfinale, ondanks een moeilijk begin, met 3-1 tegen Spanje. Arthur De Sloover en co mogen dinsdag in de halve finale tegen India proberen een ticket voor de finale te veroveren.

Zaterdag 31 juli

De gemengde 4×400 meter-estafetteploeg is als 5de geëindigd in de finale. Het Belgische viertal bestond uit Dylan Borlée, Imke Vervaet, Camille Laus en Kevin Borlée. Alexander Doom mocht in tegenstelling tot de reeksen niet aantreden. Vanaf vrijdag krijgen de Belgian Tornados, de estafetteploeg bij de heren, een nieuwe kans op de 4×400 meter. Ook daarin zal Doom vermoedelijk in actie komen.

Vrijdag 30 juli

Zeilster Emma Plasschaert heeft een mindere dag achter de rug in de Laser Radial-Klasse. Na een 17de en 21ste plaats begint ze zondag als 5de aan de medaillerace met de tien beste zeilsters. “Het was geen goeie dag. Er was weinig wind en ik had echt wel problemen met mijn snelheid. Een baaldag”, aldus de Oostendse. Leidster Anne-Marie Rindom dacht dat ze na een tweede bestraffing gediskwalificeerd werd door de jury en startte daarom niet meer in reeks tien, maar eigenlijk mocht ze gewoon van start gaan. Ze verloor zo veel punten, maar blijft de leiding aanvoeren. De Nederlandse titelverdedigster Marit Bouwmeester won reeks negen en sprong van de zevende naar de tweede plaats. Rindom (64 ptn) leidt voor Bouwmeester (71), de Zweede Olsson (79), de Canadese Douglas (82) en Plasschaert (83). “Ik heb niets meer te verliezen en ga echt wel risico’s nemen. Vandaag was ik wat conservatiever, zondag ga ik dat niet zijn. De kans is klein, maar alles kan nog.”

Fanny Lecluyse zwom afgelopen nacht de finale op de 200 meter schoolslag en werd daarin zoals verwacht 8ste. Ze was heel sterk in de eerste 150 meter, maar moest de inspanningen in de laatste lengte kopen finishte als laatste in 2’24”57. Tatjana Schoenmaker uit Zuid-Afrika is de nieuwe olympische kampioene en verbeterde het acht jaar oude wereldrecord van Rikke Moller Pedersen. “Of ik stop? Dit waren in elk geval mijn laatste Olympische Spelen”, aldus Lecluyse, die er ook al bij was in Londen 2012 en Rio 2016. “Eerst neem ik wat vakantie. Daarna zien we wel.”

De Belgian Cats hebben ook hun tweede groepswedstrijd gewonnen. Tegen zwak broertje Puerto Rico wonnen de basketdames vlot met 87-52. Bondscoach Philip Mestdagh kon het zich al voor de rust permitteren om al zijn speelsters minuten te geven. Zo mochten Carpréaux, Nauwelaers en onze Ann Wauters hun olympisch debuut maken. In de tweede helft draaide ook de motor van Emma Meesseman, goed voor 26 punten, op volle toeren. Opdracht volbracht. “We wilden met zo’n groot mogelijk verschil winnen, omdat we weten dat het doelsaldo doorslaggevend kan zijn. We hebben dat niet van de daken geschreeuwd, maar we zijn naar hier gekomen om de kwartfinales te spelen. Als we bij de loting in pot 1 kunnen terechtkomen, vermijden we landen als Spanje of de Verenigde Staten en ook Australië, als zij nog doorgaan. Dan is misschien alles wel speelbaar voor ons.”

De gemengde 4×400 meter-estafetteploeg in de atletiek, met Alexander Doom, kwalificeerde zich voor de finale door in de reeksen als 2de te eindigen. Winnaar Verenigde Staten werd gediskwalificeerd en slotloper Jonathan Borlée liet zich de laatste meters uitbollen, zodat België zijn reeks niet won. Ook Imke Vervaet en Camille Laus kwamen in actie voor ons land. Morgen wacht de finale, waarin België een outsider voor een medaille is. Komt Doom, een Roeselarenaar van Atletiekvereniging Roeselare, opnieuw in actie?

Zeiler Wannes Van Laer heeft zijn derde Olympische Spelen afgesloten op de 27ste plaats. Vandaag zeilde hij zijn beste dag in de Laser Radial-klasse, met een 13de en 17de plek, maar dat volstond niet om zich nog in de medaillerace te knokken. In die medaillerace is de spankracht om goud al weg, want de Australiër Matt Wearn, nota bene de verloofde van onze Emma Plasschaert, kan niet meer ingehaald worden.

Donderdag 29 juli

Geen medaille voor Niels Van Zandweghe en Tim Brys in de roeifinale van de lichte dubbeltwee. De Bruggeling en de Gentenaar moesten vrede nemen met een 5de plaats. Ze finishten in 6’18”10 en waren daarmee ruim vijf seconden trager dan in hun halve finale. Ierland won voor Duitsland en Italië. “We hebben niet het gevoel dat we op een eerlijke manier geklopt zijn. Normaal roeien wij de sterkste tweede helft van iedereen, dat is onze sterkte. Maar vandaag zie je duo’s in andere banen, die uit de wind liggen, gewoon wegschuiven. Als topsporter is het heel moeilijk om daarmee om te gaan”, reageerde Van Zandweghe na afloop ontgoocheld.

Zeilster Emma Plasschaert ligt op podiumkoers in de Laser Radial-Klasse. Op dag vier behaalde ze een vijfde en vierde plaats, waardoor ze nu 4de in de tussenstand is. De Deense Rindom (25 ptn) leidt voor de Finse Tenkanen (46 ptn), de Zweedse Olsson (47 ptn) en Plasschaert (49 ptn). Ook goed nieuws bij de mannen, waar de Australiër Matt Wearn, de verloofde van Plasschaert, aan de leiding ligt. Wannes van Laer werd vandaag 14de en 18de. Hij rukt op naar de 26ste plaats.

Ook goed nieuws uit het zwemmen, waarin Fanny Lecluyse de finale van de 200 meter schoolslag bereikte. Ze finishte in 2’23”73, goed voor de 8ste tijd van alle 16 halvefinalistes. De finale vindt morgen om 3.41 uur Belgische tijd plaats.

De Red Lions ten slotte, met Kortrijkzaan Arthur De Sloover, zijn na een 9-1-zege tegen Canada op weg naar groepswinst.

Woensdag 28 juli

Roeiers Niels Van Zandweghe en Tim Brys hebben zich afgelopen nacht geplaatst voor de finale in de lichte dubbeltwee. Het duo eindigde als 3de in de tweede halve finale in 6’13”07 en klokte daarmee de vierde tijd. Morgen om 2.50 uur Belgische tijd mogen de Bruggeling en Gentenaar een gooi doen naar een olympische medaille. De andere finalisten zijn Ierland, Duitsland, Italië, Uruguay en Tsjechië. De voorbije jaren waren Van Zandweghe en Brys al goed voor een drie bronzen plakken: twee keer op het EK en één keer op het WK. “Dit was een slechte generale repetitie”, aldus Van Zandweghe na afloop. “Het was niet onze beste wedstrijd, maar we hebben het toch gehaald.”

Wielrenster Julie Van De Velde werkte zondag al de wegrit bij de dames af en verscheen vanochtend ook aan de start van de individuele tijdrit. De Aartrijkse kinesitherapeute behaalde een 19de plaats. De zege ging naar de Nederlandse Annemiek van Vleuten. “Ik heb een degelijke tijdrit gereden”, aldus Van De Velde. “Ik had geen supergevoel, maar ik denk dat ik tevreden mag terugblikken.”

Zwemster Fanny Lecluyse overleefde voor het eerst in haar carrière de reeksen op de Olympische Spelen. Op de 200 meter schoolslag zwom ze in haar kwalificatiereeks de vijfde tijd, goed voor de elfde chrono in totaal. Met haar tijd van 2’23”42 eindigde ze ook niet ver boven haar Belgisch record van 2’23”30. Morgen om 4.54 uur staan de halve finales op het programma. “Ik had enorm veel stress, omdat mijn 100 meter redelijk was tegengevallen. Ik had bevestiging nodig en dat is me nu ook gelukt. Ik ben tevreden met mijn tijd, maar in de halve finales ga ik er alles aan doen om nog een tikkeltje sneller te gaan, ook al voelde het tijdens de trainingen en opwarming alsof ik tegen een muur zwom. De eerste stap is nu gezet.”

Dinsdag 27 juli

De West-Vlaams getinte Belgian Cats hebben in hun openingsmatch tegen Australië meteen voor een stunt van formaat gezorgd. Onder impuls van een beresterke Emma Meesseman en Antonia Delaere klopten de Belgische basketbalvrouwen de WK-finalist met 85-70.

Emma Meesseman leidde haar Cats met 32 punten naar een stuntzege tegen Australië. De Belgian Cats wonnen met 85-70 na een dijk van een wedstrijd!
Emma Meesseman leidde haar Cats met 32 punten naar een stuntzege tegen Australië. De Belgian Cats wonnen met 85-70 na een dijk van een wedstrijd! © ROB WALBERS BELGA

Meesseman was goed voor 32 punten, negen rebounds en vijf assists. Tot het derde quarter was het een bijzonder spannende match, maar in het laatste kwart liepen de Cats uit om niet meer bijgehaald te worden. Naast Emma Meesseman spelen ook Ann Wauters, Billie Massey, Hanne Mestdagh, Kim Mestdagh, Julie Vanloo en Kyara Linskens bij de Cats, gecoach door Philip Mestdagh. Vrijdag spelen de Belgen tegen Puerto Rico, op 2 augustus wacht China. De top twee gaat zeker door naar de kwartfinale.

De Red Lions, onze hockeymannen, wonnen tegen Zuid-Afrika ook hun derde poulematch van deze Spelen na een doelpuntenfestijn: 9-4. Eerder klopten de Lions Europees kampioen Nederland en topland Duitsland, telkens met 3-1. Verdediger Arthur De Sloover is de enige West-Vlaming in de selectie van de Red Lions. De Nederlandse hockeymannen hebben dinsdag geen fout gemaakt in hun derde poulewedstrijd op de Olympische Spelen in Tokio. Canada ging voor de bijl met 4-2. Dankzij dat resultaat zijn de Red Lions zeker van de kwartfinales.

Zeilster Emma Plasschaert staat na zes regatta’s op de zesde plaats in de Laser Radial. De 27-jarige Oostendse finishte dinsdag in Fujisawa op een achtste, zesde en vijfde plaats in de drie races van de dag. Met 40 punten volgt de wereldkampioene van 2018 op 18 punten van de Deense leidster Anne-Marie Rindom. Wannes Van Laer, ook al een zeiler, behoudt na zes regatta’s de 28de plaats in de Laser-competitie. Na een 14de en een 28ste stek sloot hij dinsdag de derde wedstrijddag af met een 31ste plaats.

Judoka Matthias Casse klopte zijn Georgische opponent Griagalashvili in de kamp om het brons in de categorie tot 81 kilogram.
Judoka Matthias Casse klopte zijn Georgische opponent Griagalashvili in de kamp om het brons in de categorie tot 81 kilogram. © BENOIT DOPPAGNE BELGA

In het judo heeft de Belgische medaillehoop Matthias Casse brons gepakt in de categorie tot 81 kilogram. Hij won met een overduidelijke score van de Georgiër Tato Grigalashvili. Het is, na het zilver voor Wout Van Aert in de wegrit, de tweede medaille voor de Belgen op deze Olympische Spelen. De Japanner Takanori Nagase, tegen wie Casse de halve finale verloor, pakte uiteindelijk het goud met een gouden score in de finale tegen Saeid Mollaei uit Mongolië.

Zoals bekend is de geplande halve finale van roeiers Tim Brys en Niels Van Zandweghe uitgesteld wegens tyfoon Nepartak.

Maandag 26 juli

De 19-jarige skateboardster Lore Bruggeman uit Deerlijk is er niet in geslaagd de finale van de streetdiscipline te halen. Haar runs in de kwalificaties waren voortreffelijk, maar haar tricks leverden onvoldoende punten op om een plekje bij de eerste acht te veroveren. Met een totaalscore van 9,27 eindigde de jonge Deerlijkse als elfde in de voorrondes. Het goud ging uiteindelijk naar de amper 13-jarige Japanse Momiji Nishiya. Zij haalde het voor de Braziliaanse Rayssa Leal (ook 13!) en haar landgenote Funa Nakayama.

© BELGA

De Red Lions, de nationale mannenhockeyploeg, hebben nu ook topland Duitsland over de knie gelegd. Na eerder Europees kampioen Nederland te hebben geklopt, wonnen de Lions overtuigend met 1-3 van de Duitsers. Met zes op zes zijn de hockeymannen uitstekend aan hun olympisch tornooi begonnen. Verdediger Arthur De Sloover is de enige West-Vlaming bij de Red Lions.

Emma Plasschaert is na een elfde en achtste plaats in de derde en vierde race van de Laser Radial-klasse elfde in de tussenstand. De Noorse Line Flem Hoest heeft met 7 punten de leiding in handen, voor de Griekse Karachaliou met 9 punten. Favorieten Rindom (14 punten) en Bouwmeester (23 punten) liggen op de loer. Plasschaert telt 29 punten.

© BELGA

Wannes Van Laer werkte vandaag de tweede en derde regatta af, nadat de tweede gisteren door het gebrek aan wind in de baai van Enoshima was geannuleerd. In de tweede regatta werd de Oostendenaar 25ste, in de derde werd hij 20ste. Zo schoof hij in de tussenstand op naar de 28ste plaats. Er zijn 35 deelnemers.

Zondag 25 juli

Zondagnacht kwam zeilster Emma Plasschaert al aan bod. Zij staat op een tiende plaats na de tweede regatta. De 27-jarige Plasschaert eindigde in de eerste race van de dag op de tiende plaats. De tweede regatta sloot ze echter pas als zeventiende af. In de algemene stand staat ze met 27 punten op de tiende plek. De Duitse Svenja Weger staat met zes punten aan kop. Emma Plasschaert is als nummer één op de wereldranglijst en oud-wereldkampioen een van de medaillekandidaten.

Emma Plasschaert slaagde erin de schade te beperken tijdens de tweede regatta na een aanvaring met een concurrente. Ze staat voorlopig tiende in de Laser Radial-klasse.
Emma Plasschaert slaagde erin de schade te beperken tijdens de tweede regatta na een aanvaring met een concurrente. Ze staat voorlopig tiende in de Laser Radial-klasse. © (Foto BELGA)

Zeiler Wannes Van Laer uit Oostende is met een 33ste plaats na de eerste regatta niet goed begonnen aan de Laser-competitie. Hij finishte op 3 minuten 23 seconden van de Fransman Jean Baptiste Bernaz. De tweede regatta die zondag stond gepland, werd uitgesteld vanwege een gebrek aan wind in de baai van Enoshima. Voor de 36-jarige Van Laer zijn het de derde Olympische Spelen. Hij hoopt om beter te doen dan in Rio in 2016: toen werd hij uiteindelijk 17de.

Skater Axel ‘Crusher’ Cruysberghs (26) uit Poperinge eindigde in de kwalificaties op de dertiende plaats, alleen de acht beste skateboarders plaatsten zich voor de finale. Cruysberghs kreeg voor zijn eerste run een score van 6.52, zijn tweede run leverde 7.00 op. Voor twee van zijn vijf tricks kreeg hij nog 5.15 en 6.14, maar de som volstond niet om door te stoten. Het goud ging in de finale naar de Japanner Yuto Horigome, voor Kelvin Hoefler uit Brazilië en Jagger Eaton uit de VS. Het is de allereerste keer dat skaten opduikt op de Olympische Spelen. Maandag is de 19-jarige Lore Bruggeman uit Deerlijk aan de beurt.

Skater Axel Cruysberghs eindigde als dertiende in de kwalificatiereeksen van het skaten.
Skater Axel Cruysberghs eindigde als dertiende in de kwalificatiereeksen van het skaten. © DIRK WAEM BELGA

De wegrit in het vrouwenwielrennen kende een sensationele ontkoping. De 30-jarige Oostenrijkse amateurrenster Anna Kiesenhofer pakte verrassend goud na de hele dag in de aanval te hebben gereden. Maar vooral de Nederlandse favorietenploeg sprong in het oog. Annemiek Van Vleuten, een van de voornaamste kandidates voor goud, won het pleit bij de achtervolgende groep en juichte alsof ze het goud binnenhaalde. Pas na de finish kwam het besef dat er één renster voorop was gebleven.

De Belgische Lotte Kopecky vocht zich na een sterke race naar een vierde plaats en grijpt net naast de medailles. Het brons was voor de Italiaanse Longo Borghini. De West-Vlaamse rensters Julie Van De Velde (42ste) en Valerie Demey (opgave) kwamen niet echt in het wedstrijdverhaal voor. “Ik had graag nog wat meer kunnen doen”, zei Van De Velde na afloop. “Voor Lotte is het superjammer, vierde is de meest ondankbare plaats. Ik denk dat ze toch superfier mag zijn met haar wedstrijd.”

Lotte Kopecky (helemaal links) moest tevreden zijn met een vierde plaats na een knappe race en valt dus net naast het podium. Het goud bij de vrouwen ging verrassend naar Anna Kiesenhofer.
Lotte Kopecky (helemaal links) moest tevreden zijn met een vierde plaats na een knappe race en valt dus net naast het podium. Het goud bij de vrouwen ging verrassend naar Anna Kiesenhofer. © JASPER JACOBS BELGA

Fanny Lecluyse sneuvelde in de reeksen van de 100 meter schoolslag in het zwemmen. Een vijfde tijd in haar kwalificatiereeks volstond niet voor een plekje in de halve finales van maandag. Ze eindigde als 26ste van alle deelnemers, met een tijd van 1:07:93. Enkel de beste 16 gaan door naar de halve finales. Het hoofddoel van de 29-jarige zwemster uit Spiere-Helkijn ligt op de 200 meter schoolslag, haar favoriete afstand en discipline. Daar mikt ze op een plek bij de beste acht.

Fanny Lecluyse sneuvelde zondagmiddag in de reeksen van de 100 meter schoolslag.
Fanny Lecluyse sneuvelde zondagmiddag in de reeksen van de 100 meter schoolslag. © BENOIT DOPPAGNE BELGA

Intussen is ook beslist dat de halve finale in het roeien lichte dubbeltwee wordt uitgesteld van dinsdag naar woensdag. Niels Van Zandweghe en Tim Brys hadden zich zaterdag weten te plaatsen met een tweede plaats in hun kwalificatiereeks. Een typhoon gooit het roeischema in de war.

Zaterdag 24 juli

Roeiers Niels Van Zandweghe en Tim Brys mochten in hun lichte dubbeltwee de spits afbijten in Tokio. Met een tweede plaats in hun kwalificatiereeks slaagden Van Zandweghe en Brys erin zich rechtstreeks te plaatsen voor de halve finales. Die worden dinsdag geroeid. Het roeiersduo moest enkel Noorwegen laten voorgaan, maar hield onder meer Canada en Spanje achter zich.

De Red Lions klopten Europees kampioen Nederland met 1-3.
De Red Lions klopten Europees kampioen Nederland met 1-3. © DIRK WAEM BELGA

De 23-jarige schutster Jessie Kaps strandde in de kwalificaties van de 10 meter luchtgeweer. Na zes reeksen van telkens tien schoten haalde Kaps een puntentotaal van 623,4 goed voor een 27ste plaats op 50 deelnemers in de kwalificaties. Enkel de top acht stootte door naar de finale. De gouden medaille ging naar de Chinese Yang.

De Red Lions, de nationale mannenhockeyploeg en een van de favorieten voor goud in Tokio, openden hun tornooi tegen Europees kampioen Nederland. De Belgen wonnen hun eerste poulewedstrijd overtuigend met 1-3, dankzij drie doelpunten van Alexander Hendrickx. Arthur De Slooveruit Kortrijk is de enige West-Vlaming in het team, hij speelde in de verdediging. Maandag volgt de tweede poulematch, tegen Duitsland.

Mauri Vansevenant maakte als helper voor Evenepoel en de zilveren van Aert zijn debuut op de Olympische Spelen.
Mauri Vansevenant maakte als helper voor Evenepoel en de zilveren van Aert zijn debuut op de Olympische Spelen. © ROB WALBERS BELGA

In de olympische wegrit reed de jonge debutant Mauri Vansevenant (22) in dienst van grote kanonnen Wout van Aert en Remco Evenepoel. Van Aert botste na een loodzware koers op een ontsnapte Richard Carapaz. De Ecuadoraan kwam solo aan en pakte het goud. Van Aert haalde het in de spurt voor de tweede plaats uiteindelijk van Tadej Pogacar, de gele trui in de jongste Tour de France. Met zilver voor Wout van Aert is de eerste Belgische medaille in Tokio een feit. Mauri Vansevenant reed zich helemaal kapot voor de ploeg en kwam uiteindelijk als 77ste over de streep.

Wout van Aert bezorgde ons land de eerste medaille op deze Spelen. Hij pakte zilver op de wegrit bij de mannen.
Wout van Aert bezorgde ons land de eerste medaille op deze Spelen. Hij pakte zilver op de wegrit bij de mannen. © JASPER JACOBS BELGA