Club weer in het land na Europees gelijkspel

Redactie KW

Club brugge heeft in z’n eerste Europese wedstrijd van het seizoen gisteren een puik 2-2 gelijk spel behaald op het veld van Young Boys Bern . Spelers en bestuur landden deze middag terug op de luchthaven van Oostende – Brugge.

De clubdelegatie zette deze middag terug voet op Belgische bodem met in hun reiskoffer een 2-2 gelijkspel, behaald op het veld van het Zwitserse Young Boys Bern. Een resultaat dat voldoening schept met het oog op de terugwedstrijd

“Ik denk vooral dat je een goeie wedstrijd speelt , dat je de tegenstrever nu kent en weet wat er te wachten staat,” zegt trainer Jacky Mathyssen. “Als je in de terugmatch een goed Club Brugge aan het werk ziet, heb je veel kans om door te gaan.”

“2-2 is zeker geen slechte uitgangspositie,” vindt voorzitter Michel D’Hooghe. “Ik denk als voor de eerste wedstrijd de kansen 50-50 lagen , we ze nu in ons voordeel hebben omgebogen.”

Wesley Sonck en Philippe Clement waren gisteren de schutters van dienst. Van Sonck is algemeen geweten dat ie altijd een afspraak heeft op de grote momenten. “Ik wou dat ik dat zaterdag ook had kunnen zeggen. Toen is het niet gelukt, gisteren wel. Collectief was de prestatie goed en dat is het belangrijkste. Ik ben maar een onderdeel van het elftal en daar blijft het bij.”

Enig minpunt gisteren was uiteraard dat Club in de slotfase nog de zege uit handen gaf . “Als je de wedstrijd kan beslissen in de eerste wedstrijd, moet je dat doen,” zegt Sonck. “Dat hebben we nagelaten en dat is het jammere aan de wedstrijd van gisteren.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.