Club verliest zwaar bij RC Genk

Club Brugge ziet zijn achterstand op Anderlecht mogelijk uitlopen tot tien punten, na zwaar 3-0 verlies bij RC Genk.

Club Brugge was nochtans goed begonnen aan de wedstrijd, met al meteen een uitstekende kans voor Vazquez. Daarna stapelden beide teams de slechte passes op, tot Tshimanga een leuke actie in hoekschop zag eindigen. Toch bleven de beste kansen voor blauw-zwart, maar Vazquez en Zimling vonden niet de juiste weg naar doel. In de slotfase van de eerste helft kwam Genk opzetten, maar ook zij konden niet scoren.

Dat veranderde na de rust. Benteke verknoeide eerst nog een kans aangeboden door De Bruyne, maar een tweede liet hij niet liggen. Club kreeg het moeilijk, en had bovendien pech toen Refaelov de paal viseerde. Ook de rebound van Akpala strandde op het doelhout. Het doelpunt viel aan de andere kant. Jorgacevic kon een schot van De Bruyne niet controleren, en Benteke was er als de kippen bij om de 2-0 binnen te duwen. De Bruyne duwde Club helemaal kopje onder, met zijn derde assist van de avond, voor Vossen deze keer. De score had nog verder kunnen oplopen, na een penaltyfout van Hogli op Masika. Jorgacevic voorkwam een vierde Genkse doelpunt, door de penalty van Barda uit zijn doel te duwen. Meer dan een doekje voor het bloeden was dat echter niet. Club kreeg een zware pil te slikken van Genk. De achterstand op Anderlecht kan oplopen tot tien punten, AA Gent komt tot op twee eenheden terug.