Club Brugge zwaar onderuit tegen Getafe

Club Brugge heeft in eigen huis een zware 1-5-nederlaag opgelopen tegen het Spaanse Getafe. De nummer 13 van de Spaanse competitie legde vooral in de tweede helft de pijnpunten bij de Bruggelingen bloot.

In de voorlaatste oefenmatch voor de start van de competitie ging Club Brugge met 1-5 onderuit tegen Getafe, het nummer 13 uit de Spaanse competitie. Aan de rust was de stand nog gelijk (1-1) dankzij een doelpunt van Vazquez, maar na de rust sneden de Spanjaarden opvallend gemakkelijk door de Brugse verdediging. Zondag oefent Club Brugge om 15 uur tegen SK Heist.

Ondertussen is de loting voor de derde voorronde van de Champions League bekend. Daarin moet Club Brugge tegen het FC Kopenhagen van trainer Ariël Jacobs. Club speelt op 31 juli of 1 augustus eerst in Kopenhagen. Op 7 of 8 augustus is de terugwedstrijd in Brugge.

Club Brugge – Getafe (Spa) 1-5

Doelpunten: 3′ Miku 0-1, 33′ Vazquez 1-1, 52′ Rafa 1-2, 58′ Colunga 1-3, 78′ Colunga 1-4, 85′ Sarabia 1-5.

Club Brugge: Jorgacevic, Høgli (79′ Hoefkens), Almebäck, Larsen, Figueras, Odjidja (79′ Verstraete), Van Acker (63′ Zimling), Vazquez (75′ Bacca), Meunier (85′ Bakenga), Akpala (75′ Vleminckx), Refaelov (75′ Lestienne).