Club Brugge verliest opnieuw, lot van Leekens lijkt bezegeld.

Club Brugge heeft z’n 5de opeenvolgende nederlaag geleden. Nu was ook Zulte Waregem te sterk. Essevee won in Jan Breydel met 0-1. Een doelpunt van Thorgan Hazard. Door het nieuwe verlies lijken de dagen van Georges Leekens bij Club Brugge geteld.

Na een rode kaart voor Ryan Donk -een fout op de doorgebroken Jonathan Delaplace- moest Club Brugge een uur met tien man verder. Negen minuten voor de rust maakte Thorgan Hazard dan de 0-1. Fel betwist door de thuisploeg, want de grensrechter vlagde voor positiebuitenspel van Mbaye Leye.

In de tweede helft kon een ondermaats Club Brugge geen vuist meer maken en leed zo z’n vijfde nederlaag op een rij. Wat het lot van trainer Georges Leekens wordt, is nog onduidelijk. Zijn positie lijkt hoogst onzeker.

Ondertussen beleeft Zulte Waregem hoogdagen. Het won voor het eerst op Jan Breydel en blijft samen met Anderlecht op kop van het klassement.