Club Brugge stunt in Maribor

Christoph Daum beleefde woensdagavond zijn Europees debuut met Club Brugge in het Sloveense Maribor. Een succesvol debuut, want Club haalde een 3-0-achterstand op en won uiteindelijk met 3-4.

Koud, mistig en amper toeschouwers in het Ludski vrt-stadion, een troosteloos decor voor de 250ste Europese wedstrijd van Club Brugge. Om van het voetbal nog maar te zwijgen. Club speelde drie kwartier amechtig, tot grote ontevredenheid van de meegereisde fans. Volas zette Maribor vroeg op voorsprong met een knap schot. Meteen na de pauze tekende Ryan Donk voor een owngoal, na zeventig minuten bracht opnieuw Volas comfortabel op 3-0.

Match gespeeld, dacht iedereen, maar Brugge ging alsnog met de winst lopen: in amper vijftien minuten tekende Club voor vier goals. Eerst Dirar twee keer, vervolgens Akpala en uiteindelijk Ryan Donk net voor affluiten zorgden voor de 3-4. In blessuretijd tikte Volas nog een bal tegen de paal, maar het bleef 3-4.

Dankzij die miraculeuze zege heeft Club zicht op Europees overwinteren. Bij winst of een gelijkspel tegen Braga speelt blauw-zwart ook na de winterstop nog Europees. Wanneer het binnen twee weken in eigen huis verliest, is het afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd Birmingham City en het uitgetelde Maribor.