Club Brugge strikt Deense middenvelder Niki Zimling voor 4 seizoenen

Club Brugge heeft zich versterkt met de Deen Niki Dige Zimling. Dat heeft de club vrijdagavond bekendgemaakt. De 26-jarige verdedigende middenvelder heeft voor 4 seizoenen getekend.

Niki Zimling komt van het Nederlandse NEC, dat hem afgelopen seizoen huurde van de Italiaanse Serie A-club Udinese.

Zimling begon zijn profcarrière in 2003 bij Brondby en trok daarna naar Esbjerg. In 2008 verkaste hij naar Udinese. In 2006 werd Zimling in Denemarken nog verkozen tot Talent van het Jaar bij de -21. Datzelfde jaar selecteerde bondscoach Morten Olsen hem voor het eerst voor de Deense nationale elf. Ook nu maakt hij deel uit van de selectie voor het EK-kwalificatieduel tegen IJsland.

Hectische dag

Niki Zimling: “Ik beleefde een hectische dag. Vanmorgen was ik nog aan het trainen met het Deense nationale team, vanmiddag vloog ik over naar België en nu zit ik hier te stralen als nieuwe speler van Club Brugge. Ik koos voor Club omdat het even ambitieus is als mezelf. We delen dezelfde honger om prijzen te winnen”.

Evenwicht

Sportmanager Sven Vermant: “Niki Zimling is een speler met veel loopvermogen, maakt zich makkelijk aanspeelbaar en is sterk in de balrecuperatie. Hij is een leider met een winnaarsmentaliteit, die als defensieve middenvelder zorgt voor het juiste evenwicht in het elftal.”

Transfers

Club blijft zich zo roeren op de transfermarkt. Zimling is al de zesde versterking voor de Bruggelingen, die eerder al de aanvallers Björn Vleminckx (NEC) en Thomas Meunier (Virton), middenvelder Victor Vazquez (Barcelona), verdediger Fredrik Stenman (Groningen) en doelman Vladan Kujovic (Willem II) vastlegden voor het seizoen 2011-2012.

In de marge gaf general manager Vincent Mannaert nog mee dat Club een mondeling akkoord heeft met Dortmund wat een transfer van Profvoetballer van het Jaar Ivan Perisic betreft en dat dit dossier zaterdag in principe wordt afgerond.

(Belga/JG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.