Club Brugge speelt gelijk tegen Slask Wroclaw en is uitgeschakeld

Na de 1-0-nederlaag uit de heenwedstrijd raakte Club Brugge donderdagavond niet verder dan een 3-3-gelijkspel tegen de Poolse middenmoter.

Juan Carlos Garrido voerde vier wijzigingen door aan zijn basiself in vergelijking met de wedstrijd van afgelopen zondag in Oostende. Timmy Simons, Oscar Duarte, Shangyuan Wang en Maxime Lestienne kwamen in de ploeg ten nadele van Bjorn Engels, Birger Verstraete, Eidur Gudjohnsen en Lior Refaelov. Tom De Sutter, die net vader geworden was, stond gewoon aan de aftrap. Aan Poolse zijde koos trainer Stanislav Levy voor dezelfde elf spelers die vorige week met 1-0 wonnen van blauw-zwart. De wedstrijd begon met een schot op de lat van Victor Vazquez, maar het was Waldemar Sobota die het Jan Breydelstadion na negen minuten het zwijgen oplegde. De flankaanvaller, die zich in de heenwedstrijd al tot kwelduivel van Laurens De Bock ontpopte, kwam alleen voor doelman Mathew Ryan en miste niet. De wedstrijd lag nadien even stil door massaal vuurwerk in het Poolse supportersvak en daarna ging blauw-zwart vooral via Maxime Lestienne op zoek naar de gelijkmaker. Zijn beste mogelijkheid strandde echter op de lat. In de slotfase van de eerste helft kwam Dalibor Stevanovic zelfs nog dicht bij een tweede Pools doelpunt.

Invaller Refaelov scoort

Garrido bracht aan de rust Lior Refaelov in voor Jonathan Blondel en de Israëliër scoorde na dertien minuten de gelijkmaker, nadat hij Przemyslaw Kazmierczak uitgekapt had. Twee minuten later was de Brugse droom echter voorbij toen Sebastian Mila door de Brugse verdediging wandelde en de bal panklaar legde voor Marco Paixao, die simpel kon binnentikken. Na dat doelpunt ebde het vertrouwen bij de Bruggelingen volledig weg en een kwartier voor affluiten omspeelde Sobota nog de ver uitgekomen Ryan, waarna hij de wedstrijd volledig besliste. Late doelpunten van Duarte en De Sutter leverden de thuisploeg toch nog een 3-3-gelijkspel op. Club is voor het eerst sinds het seizoen 2007-2008 na één ronde Europees uitgeschakeld. Vrijdagmiddag wordt in Nyon geloot voor de play-offfase van de Europa League. SV Zulte Waregem, Racing Genk en Standard zijn de overgebleven Belgische vertegenwoordigers.