Club Brugge kansloos onderuit tegen Bordeaux

Club Brugge is er donderdagavond niet in geslaagd om voor eigen volk de Europa Leaguewedstrijd tegen Bordeaux te winnen. Club Brugge kwam vroeg op achterstand en ging onderuit met 1-2.

Wou Club Brugge Europees overwinteren, dan moest het donderdagavond koste wat het kost winnen van Bordeaux. Dat gebeurde niet, dus is het Europese seizoen van Club Brugge voorbij. Op donderdag 6 december speelt het nog uit bij tegen het Portugese Maritimo, maar die wedstrijd heeft geen belang meer.

Voor zijn eerste (Europese) thuiswedstrijd opteerde de nieuwe coach Juan Carlos Garrido voor dezelfde elf die afgelopen weekend Waasland-Beveren vernederden met 2-6. Maar dat Europa toch nog wat anders is, bleek donderdagavond meteen.

Vroeg op achterstand

De match kon niet slechter starten voor Club Brugge, want in de tweede minuut scoorde Bordeaux al. Ferreira Vieira Jussie opende de score na slecht verdedigen van Carl Hoefkens en Ryan Donk.

De Bruggelingen leken aangeslagen en waren niet bij machte de Fransen van antwoord te dienen. Nog voor de rust blunderde Clubverdediger Michael Almebäck en konden de Fransen de score verdubbelen, opnieuw via de Braziliaan Ferreira Vieira Jussie. Vadis Odjidja Ofoe trapte nog tegen de lat, maar meer had Club niet te bieden. De thuisploeg drong nog aan en claimde zelfs een strafschop, maar zonder succes.

In de slotfase kon Maxime Lestienne nog milderen na een blunder in de verdediging, maar verder dan 1-2 kwam Club Brugge niet. Ondanks de nederlaag blijft Club Brugge derde in de poule, maar dat maakt niets meer uit.