Club Brugge kan opnieuw rekenen op Vadis Odjidja

Redactie KW

Club Brugge kan zondag op de slotspeeldag in Play-off I opnieuw een beroep doen op middenvelder Vadis Odidja-Ofoe. Die is opnieuw speelklaar nadat hij bijna een maand aan de kant stond met een dislocatie van het kuitbeen. Coach Juan Carlos Garrido nam hem dan ook op in de selectie voor de slotwedstrijd tegen Racing Genk. Dat maakte Club Brugge zaterdag bekend.

Odjidja liep eind april op training een dislocatie van het kuitbeen op. Een operatie leek onvermijdelijk, maar uiteindelijk slaagden de dokters erin het kuitbeen zonder chirurgische ingreep op zijn plaats te duwen. De blessure van Odjidja was een flinke klap voor de West-Vlamingen, want de middenvelder speelde in het eerste deel van de play-offs op een hoog niveau en vond driemaal de weg naar de netten.

Ook Fredrik Stenman maakt opnieuw deel uit van de selectie. De Zweedse verdediger stond eveneens sinds eind april aan de kant nadat zijn sleutelbeen uit de kom ging in de wedstrijd tegen Zulte Waregem. Enkel Jim Larsen (kniepees), Jonathan Blondel (linkerknie) en de zieke Mémé Tchité liggen nog in de Brugse lappenmand.

Club moet zondag nog vol aan de bak in de slotwedstrijd tegen bekerwinnaar Racing Genk. Met nog een speeldag voor de boeg staat blauw-zwart op de derde plaats met 43 punten, drie minder dan Zulte Waregem. Als Essevee zondag de titelwedstrijd uit bij Anderlecht verliest en Club wint tegen Genk, is de tweede plaats en het bijbehorende ticket voor de voorrondes van de Champions League alsnog voor de Bruggelingen.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.