Chiro Aktivo is hofleverancier van Wielsbeekse minivoetbalcompetitie

Op de foto staan voor het overgrote deel oud-leiders van Chiro Aktivo: OLA in het zwart-groen, Aktivo Baais in het bordeaux en Aktivo Juniors in het rood-blauw. © NVR
Redactie KW

Na anderhalf jaar corona trekt de Wielsbeekse minivoetbalcompetitie zich weer op gang. 39 ploegen verdeeld over drie reeksen keken hier reikhalzend naar uit. Dat geldt ook voor OLA, Aktivo Baais en Aktivo Juniors: dat zijn drie ploegen van generaties oud-leiders van Chiro Aktivo.

In 1997 stopte de toen 25-jarige Jürgen Teerlinck als leider van Chiro Aktivo. Samen met enkele andere oud-leiders zocht hij een nieuwe hobby. “We begonnen samen met onze vrouwen aan volleybal. Dat draaide al snel op niets uit en dus richtten we een minivoetbalploeg op. OLA, wat simpelweg Oud-Leiding Aktivo betekent, schreef zich in in de Wielsbeekse competitie”, vertelt Jürgen, die na 24 jaar nog altijd op de spelerslijst van OLA staat.

Tweede ploeg

Elk jaar vervoegden oud-leiders de ploeg. In 2000 keek de leiding daar naar op en stichtte ze zelf ook een ploeg. “Enkelen speelden bij de ploeg van Café ’t Park tot we beslisten samen een ploeg op te richten: de Aktivo Baais. Dat was een verbastering van veel ploegen die het achtervoegsel Boys in hun naam hadden. Bij OLA speelde de oud-leiding en bij de Baais de leiding en zo schoof dat jaar na jaar op”, legt oprichter Tommie Duyvejonck uit.

Derde ploeg

In 2008 raakten beide ploegen vol. Een nieuwe lichting leiders stond te trappelen om ook te minivoetballen. “Omdat we op zondag na de chiro vaak een match speelden onder de leiders, besloten we een derde ploeg te starten. Uiteindelijk haalde de naam Aktivo Juniors het van Aktivo Broeks, dat een knipoog was naar de Baais”, vertelt Wesley Vermeulen van de Juniors.

Scherp van de snee

OLA speelt in de A-reeks en speelde al twee keer kampioen in de lagere reeksen. Aktivo Baais en Aktivo Juniors spelen in de laagste reeks, waar de Baais in 2009 kampioen werden. De derby’s tussen de ploegen verlopen altijd op het scherpst van de snee. Vooral bij OLA was er vaak wat te beleven. “In onze jonge jaren hebben we wat afgelachen met de grote gemiste kansen, maar ook met onze doelman. Hij legde uit protest tegen de scheidsrechter ooit zijn doel plat zodat de tegenstander niet kon scoren. Ooit kwamen we eens in ons onderbroek op het veld. De speler die de truitjes moest meebrengen, was te laat en anders zouden we verliezen”, schatert Cliff Crabbe van OLA. (NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier