Charline Vanneste en Alexander Diaz winnen Sint-Maartensloop in Koekelare

© (Foto FRO)
Redactie KW

De 37ste Sint-Maartensloop in Koekelare was de negende wedstrijd van het Runningcenter Criterium van het Houtland, met 191 deelnemers aan de start op het marktplein.

Dames en heren moesten vier ronden van 2.230m lopen. Bij de heren won favoriet Alexander Diaz uit Brugge, bij de dames was Charlene Vanneste (Meulebeke) de snelste.

Alexander Diaz, in 2018 ook al de snelste, was de grote favoriet voor een tweede zege op rij. In de eerste ronde liep hij rustig mee met Micha Declerck (Aartrijke), Karel Moerman (Diksmuide), Thomas Dekeyser (Koekelare) en Maxim Kerremans. In de tweede ronde beantwoordde hij de demarrage van Moerman en hij liep iedereen op grote achterstand. In de vierde ronde kon hij rustig uitbollen. Hij won in minder dan een half uur, met bijna één minuut voorsprong op Micha Declerck, Karel Moerman en Steven Broucke. Diaz wil begin augustus een podiumplaats behalen in het BK 10km op de weg in Lokeren.

Bij de dames had favoriete Charlene Vanneste geen tegenstand. Ze won met meer dan twee minuten voorsprong op Sabine Dejaeghere uit Ardooie. De derde plaats was voor de 17-jarige Joni Montaigne uit Koekelare.

De volgende wedstrijd is Dwars door Bekegem, die wordt gelopen op 21 juli.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier