Charleroi laat Philippe Vande Walle koud

Redactie KW

Zondag 7 februari speelt KV Kortrijk tegen SC Charleroi. En bij Kortrijk lopen er met Laurent Ciman, Loris Reina, David Vandenbroeck, Damien Lahaye en trainers Georges Leekens en Philippe Vande Walle nogal wat (ex-)Karolo’s rond.

Ex-doelman Philippe Vande Walle wilde bij Charleroi. „Ik had het er na vijf jaar wel gezien. Het was niet meteen mijn bedoeling om bij KV Kortrijk een contract te tekenen, want mijn ambitie is nog altijd om in de Bundesliga actief te zijn. Maar Georges (Leekens, red.) drong op mijn komst aan en ik heb de job aangenomen.”

Zondagavond ontvangt Kortrijk je ex-club Charleroi, waar je tot vorig seizoen aan de slag was. Toch wordt dat geen speciale wedstrijd?

„Charleroi laat me absoluut koud. Nee, er is daar niks gebeurd. Ik was het er gewoon beu.”

Het is niet zo dat de uithaal van Mogi Bayat, nadat je in Studio 1 zijn club zwaar op de korrel nam, in het verkeerde keelgat geschoten is.

„Wat ik toen in die televisieuitzending heb gezegd, lees ik nu vaak in de krant van andere mensen. Stephane Demol, Michel De Wolf, zij hebben daar recent toch ook kritiek op geuit? Wat ik denk, zeg ik of laat ik blijken. Ik heb met Mogi geen probleem, ik vind hem zelfs een toffe gast. Maar als hij het recht heeft om te zeggen wat hij denkt, dan heb ik toch ook dat recht?”

„Ik heb het bij Charleroi altijd naar mijn zin gehad, was er zelfs even hoofdtrainer. Dat was best een leuke ervaring, ik haalde zelfs twintig punten. Men schrok dat ik er op een gegeven moment de brui aan gaf. Maar ik kon gewoon niet om met het onprofessionele gedrag van bepaalde spelers, die dan wel de steun van Bayat kregen. Op die manier had ik als trainer geen credibiliteit. En dan stopt het voor mij. In Duitsland vind ik mijn visie wél terug: rechtlijnigheid, recht voor de raap zijn.” (CD)

Het volledige interview kan je lezen in Krant van West-Vlaanderen (Edities Het Kortrijks Handelsblad en De Weekbode Leie) van vrijdag 5 februari 2010

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.