Cercle-coach Lorenzo Staelens riskeert een speeldag schorsing

Redactie KW

Cercle Brugge-trainer Lorenzo Staelens heeft van het parket van de Belgische voetbalbond (KBVB) een schorsingsvoorstel gekregen van één speeldag uit de neutrale zone, en een geldboete van 300 euro.

Staelens werd woensdagavond in de bekerwedstrijd Cercle Brugge – Zulte Waregem uit de neutrale zone verwijderd omdat hij kritiek had geleverd op de leiding van scheidsrechter Alexandre Boucaut.

Het bondsparket stelt Staelens nu als minnelijke schikking een verbod van betreden van de neutrale zone voor, geldend voor de periode van 17 januari tot en met 23 januari. Concreet betekent het dat de Cercle-coach niet op de bank mag plaatsnemen in de volgende competitiewedstrijd, op 18 januari thuis tegen Lokeren. Als Staelens de minnelijke schikking niet aanvaardt, mag hij zich verdedigen voor de Geschillencommissie van de KBVB, die de verdere strafmaat zal bepalen.

Staelens zag woensdagavond overigens vanuit de tribune hoe zijn zoon Alessio de 2-2-gelijkmaker scoorde tegen Zulte Waregem. Cercle won uiteindelijk nog met 3-2, maar dat volstond niet voor kwalificatie voor de halve finales van de Cofidis Cup.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.