Cercle Brugge zorgt voor een bekerstunt

© BELGA

Cercle Brugge zorgde woensdagavond voor een kleine stunt in de Beker van België. Het klopte Standard na een late penaltygoal van Tim Smolders.

Cercle ontving woensdagavond Standard en het zocht in de eerste plaats revanche voor de 0-5-vernedering in de competitie. Standard begon het best aan de partij, maar doelman Joris Delle was telkens attent. Gaetano Monachello, de huurling van Monaco, stond eens in de basis en hij kon even dreigen. Uiteindelijk stond het 0-0 aan de rust.

Standard bleef baas in de tweede helft, maar de match verwaterde door de vele wissels. Toch kon Cercle nog dreigen via Uchebo. In de 82ste minuut kreeg Cercle dan een strafschop na een overtreding van Ciman. Tim Smolders aarzelde niet en knalde de 1-0 binnen. Standardtrainer Luzon bracht nog Igor De Camargo in de ploeg, maar Cercle kwam niet meer in de problemen. Kabanaga trapte nog op de lat. Een knappe bekerstunt van de vereniging !

In de volgende ronde is Zulte Waregem de tegenstander.