Cercle Brugge wint van KVO en stoot door in de beker

© BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge staat laatste in de Jupiler Pro League, maar zit wel in de halve finales van de Beker van België. Het won met 1-2 van KV Oostende.

Even zag het er naar uit dat de match niet gespeeld kon worden, maar met de hulp van een honderdtal vrijwilligers maakte KVO het terrein toch speelklaar. De kustploeg, die de heenmatch met 2-1 verloren had, begon het felst aan de partij, maar verder dan enkele halve kansjes kwam het niet.

In het begin van de tweede helft kwam de wedstrijd dan toch op gang. Bakenga werd gestuit op de rand van het strafschopgebied en Lukas Van Eenoo krulde de vrijschop in de rechterhoek : 0-1. KVO had het even moeilijk, maar zette dan toch druk. Eerst haalde Gregory Mertens een trap van Niels De Schutter van de lijn, maar even later was het toch prijs met een kopbal van Baptiste Schmisser. KVO zette alles op alles, maar kwam moeilijk tot uitgespeelde kansen. In de slotfase kreeg Cercle nog een penalty en Gregory Mertens zette die feilloos om : 1-2. In de halve finales treft Cercle Brugge nu Kortrijk.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Brugsch Handelsblad en De Zeewacht.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten