Cercle Brugge wint en komt terug tot op drie punten

© BELGA

Cercle Brugge heeft met 1-0 gewonnen van Beerschot AC en komt zo terug tot op drie punten in Play-off III.

Doelman Verbist moest meteen redding brengen op een poging van Raman, maar na elf minuten klom Cercle Brugge op voorsprong. Balverlies van Deferm zorgde voor een voorzet tot bij Carvalho en die trapte de 1-0 binnen. Dat gaf de thuisploeg blijkbaar vleugels, want vijf minuten later strandde een schot van Uchebo op de paal en iets voor het half uur liet Uchebo opnieuw een grote kans liggen : hij kopte de bal voor open doel naast. Met de rust in zicht was Beerschot nog een keer gevaarlijk via Bravo, maar Verbist was attent.

Twee wissels aan de rust voor bezoekers brachten meer evenwicht in de ploeg, maar veel gevaar leverde dat niet meteen op. Op het uur was Cercle zelf nog eens gevaarlijk, maar Uchebo stond buitenspel. Daarna viel er niet veel meer te beleven tot Beerschot tien minuten voor tijd nog even aandrong. Verbist kon de eerste poging wegboksen, in de rebound werd de kopbal van Losada onderschept. Cercle bleef druk zetten op de bal en de ingevallen Bakenga kwam alleen voor De Loose, maar de jonge doelman hield zijn ploeg recht. De 1-0 bleef op het bord en dankzij deze zege komt Cercle Brugge opnieuw tot op drie punten van Beerschot.