Cercle Brugge verwijst Beerschot naar tweede en houdt hoop op redding levendig

Cercle Brugge heeft Beerschot in een erg matige wedstrijd uitgeteld in play-off 3. Groen-zwart klopte de bezoekers met 2-0 en moet nu in een eindronde met drie tweedeklassers het behoud zien te verzekeren.

© BELGA

Carvalho zorgde in de 68ste minuut voor de bevrijding door de bal prachtig van op 16 meter in de verste hoek te lepelen. In de eerste helft zag diezelfde Carvalho de 1-0 afgevlagd wegens buitenspel. Tot het doelpunt liet de thuisploeg vooral een nerveuze indruk, terwijl Beerschot enkel op het einde van de eerste helft kon dreigen. In de 82ste minuut zorgde Bakenga met 2-0 voor de geruststelling. De 2-1 van Raman een minuut voor tijd kwam te laat voor de bezoekers.

Ook Antwerpfans vieren

De overwinning van Cercle in deze belangrijke degradatietopper werd door zowaar twee supporterskernen gevierd. Er waren immers ook een paar honderd supporters van tweedeklasser Antwerp opgedaagd om de aartsrivaal in Jan Breydel ten onder te zien gaan.

Cercle is de eerste ploeg die erin slaagt om als laatste in de stand na de reguliere competitie de voorlaatste in play-off 3 uit te schakelen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.