Cercle Brugge kansloos onderuit tegen Beerschot

Cercle Brugge speelde een enorm zwakke partij tegen Beerschot AC en ging met 3-1 onderuit.

Het eerste doelgevaar was voor de thuisploeg, maar de poging van Dayan spatte uiteen op de paal. Beerschot bleef de betere ploeg en zette doelman Coppens nog een paar keer aan het werk via een vrije trap van Bodor en een poging van Öztürk. Cercle bracht er niets van terecht en Foeke Booy greep nog voor de rust in : Bakenga moest naar de kant voor Janssens. Ondanks de aanhoudende druk van Beerschot werd de rust bereikt met 0-0 op het scorebord.

Beerschot ging in de tweede helft op zijn elan verder en in de 52ste minuut was het raak. Een schot van Bodor week af en verdween zo in doel, 1-0. Cercle bleef op de sukkel, maar kwam na iets meer dan een uur spelen plots langszij. Buyl tikte de 1-1 voorbij doelman Deloose. Lang kon Cercle er niet van genieten, want vijf minuten later zette Dayan de 2-1 op het bord vanop de penaltystip. Een paar minuten voor tijd besliste Dayan de wedstrijd helemaal met zijn tweede van de avond. Hij kopte op hoekschop de 3-1-eindcijfers op het bord.