Cercle Brugge begint play-offs met vlotte zege

© IMAGEGLOBE

In de eerste helft had Cercle Brugge het nog even lastig, maar aan de rust stond het al 0-2 voor via Iachtchouk en Van Eenoo. Na de pauze controleerden de Bruggelingen eenvoudig de partij en wonnen met 0-3 dankzij de tweede van Van Eenoo.

KV Mechelen nam de partij meteen in handen en zorgde voor de eerste dreiging via Destorme en Ruiz, maar het was Cercle dat na bijna een kwartier spelen op voorsprong klom. Iachtchouk controleerde de bal met zijn borst en trapte de 1-0 voorbij doelman Renard. Mechelen bleef daarna de betere ploeg en zag een kopbal van Ruiz langs de verkeerde kant van de paal vliegen. Even later was er ook een attente Coppens nodig om de poging van De Witte in corner te duwen. Daarna lag de wedstrijd even stil, omdat een van de assistenten van scheidrechter Geldhof een spierblessure opgelopen had.

Meteen bij het hervatten werd Vetokele onderuit gehaald in de zestien, maar Geldhof ging er niet op in. Mechelen counterde gevat, maar de poging van Wilmet draaide nipt naast de winkelhaak. Tien minuten voor de rust verdubbelde Cercle bijna de voorsprong, maar de duikende Van Eenoo kopte de bal net naast doel. Een minuut later was het dan toch raak. Rudy stuurde Vetokele de diepte in en die legde de bal op zijn beurt panklaar voor de inlopende Van Eenoo. De jonge middenvelder had de 0-2 maar binnen te tikken, waardoor Cercle Brugge met een geruststellende voorsprong kon gaan rusten.

Cercle had in de tweede helft de match volledig onder controle en in de 56ste minuut deed Van Eenoo de boeken helemaal toe met zijn tweede van de avond. Tussen drie Mechelaars wist hij toch nog aan te leggen en zijn krul belandde precies in het hoekje, 0-3. In de 72ste minuut ging Van Eenoo op zoek naar zijn derde doelpunt, maar Renard reageerde attent op zijn vrijschop. Bij Mechelen hadden ze de hoop al lang opgegeven. Zelfs de wissels zorgen voor geen verandering meer. In de 83ste minuut kreeg Van Eenoo nog zijn verdiende applauswissel, maar aan de 0-3-zege veranderde niets meer.