Burgemeester bevestigt: “Zulte Waregem speelt al zijn Europese wedstrijden buiten Waregem”

Dat zegt burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V). “Zelfs voor de voorrondes van de Champions League voldoet het Regenboogstadion niet.”

© BELGA

In de hele heisa rond de vermeende verhuizing van Zulte Waregem naar het Kiel in Antwerpen liet Patrick Decuyper, ceo van de club, meermaals doorschemeren dat hij het geplande oplapwerk van het Regenboogstadion voor Europees voetbal weggesmeten geld vindt. Het stadsbestuur had namelijk 600.000 euro uitgetrokken om onder meer de verlichting aan te passen, het veld te verbreden en het aantal reglementaire zitjes op te drijven.

Geen vijfsterrenstadion

“Maar ook in de voorrondes van de Champions League moet je al over een vijfsterrenstadion beschikken. Voor de Europa League is de regelgeving milder, maar voor die paar wedstrijden gaan we ons die financiële inspanningen niet getroosten”, aldus de burgervader, die eerstdaags in een gesprek met Patrick Decuyper de plooien hoopt glad te strijken.

Toch naar het Kiel?

Het zou dus – o ironie – best kunnen dat Zulte Waregem toch op het Kiel belandt, zij het voor enkele wedstrijden. “Brugge, dat zelf Europees speelt, en Gent, waar het stadion wellicht niet tijdig klaar geraakt, zijn amper nog opties.”

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Het Wekelijks Nieuws Gaver en De Weekbode Tielt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.