Brugse sportjournalisten eren Koen Naert en Timmy Simons

Redactie KW

Het Verbond van Brugse Sportjournalisten reikte voor de twintigste keer de Brugse Poorter uit. Die was voor atleet Koen Naert. Gewezen voetballer Timmy Simons kreeg de trofee als verdienstelijke sportfiguur.

Het Verbond van Brugse Sportjournalisten (VBS) werd in de herfst van 1934 opgericht. “Het sportlandschap zag er toen helemaal anders uit”, weet voorzitter Jacques Sys. “Wij reiken voor de twintigste keer de Brugse Poorter uit aan een sporter uit de Brugse regio voor iemand die het voorbije jaar een bijzondere prestatie heeft neergezet. Daarnaast huldigen wij iemand voor zijn of haar verdienstelijke loopbaan.”

Eerste laureaten ook aanwezig

De avond in restaurant Weinebrugge in Sint-Michiels werd bijgewoond door de Brugse burgemeester Dirk De fauw, sportschepen Franky Demon en de eerste laureaten uit 1999. Dat is basketbalspeler Koen Bolle, tegenwoordig werkzaam als coördinator van twee leefgroepen in het Zeepreventorium in De Haan.

Ook triatleet Luc Van Lierde was erbij. Hij is na twintig jaar als professioneel triatleet nu tien jaar coach in de triatlonwereld, zo ook bij zijn zoon. Andrew wil dit jaar aan de start verschijnen van een halve Ironman in Montenegro en in Mexico.

Europees kampioen marathon Koen Naert

In de loop der jaren is de erelijst van de Brugse Poorter, met een trofee van de hand van Fernand Vanderplancke, alleen maar rijker geworden. Dit jaar werd er gekozen voor Koen Naert uit Oostkamp.

Hij is Europees kampioen marathon en zit nu volop in de voorbereiding van de marathon in Rotterdam op 7 april. “Koen is een toonbeeld van iemand die met talent, wilskracht en doorzettingsvermogen de top heeft behaald”, vindt Sys.

Ook trofee voor Timmy Simons

Gewezen voetballer Timmy Simons kreeg de trofee als verdienstelijke sportfiguur. Timmy begon in zijn lange carrière als voetballer bij Diest, daarna Lommel, Club Brugge, PSV Eindhoven, FC Nurnberg en terug naar Club Brugge. Bij Club Brugge maakt hij nu, naast analist, deel uit van de technische staf.

“Timmy was als voetballer iemand die heel goed wist wat hij kon en niet kon, een belangrijke stem in de kleedkamer. Maar ook hij heeft nooit wild om zich heen geslagen, ook niet toen hij in 2014 niet werd geselecteerd voor de nationale ploeg”, aldus de voorzitter.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier