Brugge krijgt er vanaf 2017 een wielerfestival, een wielerwedstrijd en een marathon bij

Redactie KW

Brugge de drie nieuwe sportmanifestaties in samenwerking met Golazo Sports.

Toen enkele maanden geleden bekend raakte dat de Ronde Van Vlaanderen niet meer zou van start gaan op de markt van Brugge, schreeuwden velen moord en brand en wees men met een beschuldigende vinger naar het stadsbestuur. Dit bestuur heeft wel niet stilgezeten en lanceert nu drie nieuwe sportmanifestaties in 2017. Dit in samenwerking met Golazo Sports die ook al tekenen voor de organisatie van de Urban Trail van komend weekend, Dwars door Brugge en de nieuwe havenrun.

Rudy Vannieuwenhuyse, Greg Broekmans, Annick Lambrecht, Renaat Landuyt, Boudewijn Laloo
Rudy Vannieuwenhuyse, Greg Broekmans, Annick Lambrecht, Renaat Landuyt, Boudewijn Laloo

Schepen van sport Annick Lambrecht schetste de nieuwe initiatieven. “Wielerliefhebbers, recreatieve fietsers en sportievelingen worden in het weekend van 17 en 18 juni 2017 verwacht voor een tweedaags wielerevenement” stelt ze. “Op 17 juni openen recreanten de wielerweek tijdens een groots ‘Bike Festival‘ met onder meer een Granfondo van ongeveer 150 km en een cyclo tour van 75 km. Het parcours zal gedeeltelijk afgesloten worden en de mooiste plaatsjes van Brugge en West-Vlaanderen worden aangedaan. Daags nadien is het de beurt aan de profwielrenners die elkaar zullen bekampen in een UCI 1.1 wedstrijd (Europe Tour) met start op de grote markt en aankomst in het historische gedeelte van de stad.

De derde nieuwkomer op de Brugse sportkalender wordt een marathon. Hier zal worden gemikt op een internationaal deelnemersveld, maar ook wandelaars zullen kunnen deelnemen. Twee afstanden worden voorzien, de volledige afstand van 42 km en een halve van 21 km. Maar we willen er zeker ook een belevingsmarathon van maken met tal van activiteiten op en rond het parcours” besluit ze.

Stad Brugge en Galazo Sports sloten voor deze drie evenementen een overeenkomst af van vijf jaar. In de marge van dit gegeven werd dan ook nog medegedeeld dat de jaarlijkse Triatlon een weekje zou opschuiven en gepland wordt op 24 juni 2017.

(GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.