Brems wint kwarttriatlon Kortrijk

Redactie KW

Het was een druk weekend voor de duatlon- en triatlonclub van Kortrijk. Op zaterdag stond de 1/4-duatlon geprogrammeerd en op zondag was het de beurt aan de triatleten.

Ondanks de loden zon kwamen een grote groep atleten aan de start in de Kortrijkse kwarttriatlon. Tijdens het zwemmen vormde zich een kopgroep van vier: Adam Lambrechts, Willem Brems, Kjell De hertog en Thomas Jurgens.

De vier werkten goed samen en de voorsprong loopt tijdens het fietsen heel snel op tot drie minuten. Halfweg het fietsnummer moest Thomas Jurgens zijn metgezzellen laten gaan. Lambrechts, Brems en De Hertog startten samen aan de loopproef. In het slotnummer bleek al snel dat Willem brems over de beste lopersbenen beschikt. Lambrechts en De Hertog vallen terug.

Ondertussen kwamen Uit de achtergrond nog enkele sterke lopers opzetten. Lander Dircken en Timothy Vanhoutem konden Lambrechts en De Hertog nog bijhalen, maar de zege ging overtuigend naar de 25-jarige Willem Brems van het SMO-Specialized Team in een tijd van 2 uur 9 minuten en 4 seconden.

Lander Dircken werd tweede op ongeveer vier minuten, kort gevolgd door Timothy Vanhoutem.

(WD/SV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.